Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Roladka z troci w nori na szafranowym ryżu

Roladka z troci w nori na szafranowym ryżu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Troć - 100 g
Sos sojowy jasny - wg. uznania
Sezam - wg. uznania
Wino śliwkowe - 10 ml
Ryż długoziarnisty - 50 g
Szafran - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Chili - wg. uznania
Ocet ryżowy - 1 łyżeczka do herbaty
Ocena
4.5
24
Średnia 4.5 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Roladka z troci w nori na szafranowym ryżu
  1. 1. Troć blendujemy.Doprawiamy sosem sojowym, prażonym sezamem, chili i odrobiną soli.Dodajemy japońskie wino śliwkowe.
    Troć blendujemy.Doprawiamy sosem sojowym, prażonym sezamem, chili i odrobiną soli.Dodajemy japońskie wino śliwkowe.
  2. 2. Na płacie wodorostów nori rozkładamy przygotowaną troć.Przygotowujemy roladkę.Następnie zawijamy ją w folię spożywczą.Przekładamy do rondelka i zalewamy wrzątkiem.Gotujemy około 12 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.
    Na płacie wodorostów nori rozkładamy przygotowaną troć.Przygotowujemy roladkę.Następnie zawijamy ją w folię spożywczą.Przekładamy do rondelka i zalewamy wrzątkiem.Gotujemy około 12 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.
  3. 3. Ryż długoziarnisty gotujemy w małej ilości osolonego wrzątku z dodatkiem soli i szafranu.Pod koniec gotowania dodajemy łyżeczkę octu ryżowego.
    Ryż długoziarnisty gotujemy w małej ilości osolonego wrzątku z dodatkiem soli i szafranu.Pod koniec gotowania dodajemy łyżeczkę octu ryżowego.
  4. 4. Przygotowaną roladkę układamy na ryżu.Dodatkowo do dania możemy dodać japońskie wino śliwkowe. Smacznego
    Przygotowaną roladkę układamy na ryżu.Dodatkowo do dania możemy dodać japońskie wino śliwkowe.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.453