Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Roladka rybna z puree z batatów i gorczycy

Roladka rybna z puree z batatów i gorczycy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Halibut filet bez skóry - 80 g
Atrament kałamarnicy - 1 mililitr
Por - 25 g
Bataty - 100 g
Sól morska papryka, płatki - wg. uznania
Sól morska z sokiem kałamarnicy - wg. uznania
Pieprz tasmański - wg. uznania
Musztarda gruboziarnista - 1 łyżeczka do herbaty
Szczypior - wg. uznania
Sól niebieska Persia - wg. uznania
Cytryna - wg. uznania
Ocena
4.12
34
Średnia 4.12 / 5 (34 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łosoś Atlantycki  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Roladka rybna z puree z batatów i gorczycy
  1. 1. Przygotowanie roladki zaczynamy od blendowania łososia.Doprawiamy go solą niebieską Persia, pieprzem tasmańskim świeżo mielonym i sokiem z cytryny.Następnie blendujemy halibuta i dzielimy go na dwie części.Jedną doprawiamy solą morską z sokiem kałamarnicy i atramentem kałamarnicy.Drugą część halibuta doprawiamy solą niebieską Persia i sokiem z cytryny.
    Przygotowanie roladki zaczynamy od blendowania łososia.Doprawiamy go solą niebieską Persia, pieprzem tasmańskim świeżo mielonym i sokiem z cytryny.Następnie blendujemy halibuta i dzielimy go na dwie części.Jedną doprawiamy solą morską z sokiem kałamarnicy i atramentem kałamarnicy.Drugą część halibuta doprawiamy solą niebieską Persia i sokiem z cytryny.
  2. 2. Formujemy roladkę gdzie w środku znajduje się łosoś następnie halibut z sepią i halibut bez dodatku atramentu kałamarnicy.Całość roladki zawijamy w sparzony por.Następnie zawijamy w folię spożywczą i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
    Formujemy roladkę gdzie w środku znajduje się łosoś następnie halibut z sepią i halibut bez dodatku atramentu kałamarnicy.Całość roladki zawijamy w sparzony por.Następnie zawijamy w folię spożywczą i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
  3. 3. Bataty gotujemy do miękkości.Przygotowujemy puree które doprawiamy solą morską w płatkach z wędzoną papryką, musztardą gruboziarnistą i posiekanym szczypiorem. Smacznego
    Bataty gotujemy do miękkości.Przygotowujemy puree które doprawiamy solą morską w płatkach z wędzoną papryką, musztardą gruboziarnistą i posiekanym szczypiorem.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.499