Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Roladka rybna z puree z batatów i gorczycy

Roladka rybna z puree z batatów i gorczycy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Halibut filet bez skóry - 80 g
Atrament kałamarnicy - 1 mililitr
Por - 25 g
Bataty - 100 g
Sól morska papryka, płatki - wg. uznania
Sól morska z sokiem kałamarnicy - wg. uznania
Pieprz tasmański - wg. uznania
Musztarda gruboziarnista - 1 łyżeczka do herbaty
Szczypior - wg. uznania
Sól niebieska Persia - wg. uznania
Cytryna - wg. uznania
Ocena
4.12
34
Średnia 4.12 / 5 (34 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Łosoś Atlantycki  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Roladka rybna z puree z batatów i gorczycy
  1. 1. Przygotowanie roladki zaczynamy od blendowania łososia.Doprawiamy go solą niebieską Persia, pieprzem tasmańskim świeżo mielonym i sokiem z cytryny.Następnie blendujemy halibuta i dzielimy go na dwie części.Jedną doprawiamy solą morską z sokiem kałamarnicy i atramentem kałamarnicy.Drugą część halibuta doprawiamy solą niebieską Persia i sokiem z cytryny.
    Przygotowanie roladki zaczynamy od blendowania łososia.Doprawiamy go solą niebieską Persia, pieprzem tasmańskim świeżo mielonym i sokiem z cytryny.Następnie blendujemy halibuta i dzielimy go na dwie części.Jedną doprawiamy solą morską z sokiem kałamarnicy i atramentem kałamarnicy.Drugą część halibuta doprawiamy solą niebieską Persia i sokiem z cytryny.
  2. 2. Formujemy roladkę gdzie w środku znajduje się łosoś następnie halibut z sepią i halibut bez dodatku atramentu kałamarnicy.Całość roladki zawijamy w sparzony por.Następnie zawijamy w folię spożywczą i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
    Formujemy roladkę gdzie w środku znajduje się łosoś następnie halibut z sepią i halibut bez dodatku atramentu kałamarnicy.Całość roladki zawijamy w sparzony por.Następnie zawijamy w folię spożywczą i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
  3. 3. Bataty gotujemy do miękkości.Przygotowujemy puree które doprawiamy solą morską w płatkach z wędzoną papryką, musztardą gruboziarnistą i posiekanym szczypiorem. Smacznego
    Bataty gotujemy do miękkości.Przygotowujemy puree które doprawiamy solą morską w płatkach z wędzoną papryką, musztardą gruboziarnistą i posiekanym szczypiorem.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.578