Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pieczony karmazyn z warzywami

Pieczony karmazyn z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Karmazyn - 1 sztuka
Cukinia - 30 g
Bakłażan - 30 g
Papryka mix - 30 g
Marchew - 30 g
Cebula czerwona - 30 g
Brokuł - 30 g
Czosnek - wg. uznania
Sól Himalajska śródziemnomorska - wg. uznania
Oliwa z oliwek z oregano - wg. uznania
Pieprz czarny Sarawak - wg. uznania
Oliwa La Chinata - 25 ml
Cytryna - 0.5 sztuki
Sól Himalajska z chili - wg. uznania
Ocena
4.07
30
Średnia 4.07 / 5 (30 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczony karmazyn z warzywami
  1. 1. Warzywa kroimy w dowolny sposób pamiętając jednak aby były to dość duże kawałki.Marchew, cebulę i czosnek wcześniej przesmażamy na oliwie.
    Warzywa kroimy w dowolny sposób pamiętając jednak aby były to dość duże kawałki.Marchew, cebulę i czosnek wcześniej przesmażamy na oliwie.
  2. 2. Karmazyna oczyszczamy z łusek.Delikatnie nacinamy skórę.Doprawiamy solą Himalajską śródziemnomorską, i pieprzem Sarawak.Następnie dodajemy sok z cytryny i nacieramy oliwą z oregano.
    Karmazyna oczyszczamy z łusek.Delikatnie nacinamy skórę.Doprawiamy solą Himalajską śródziemnomorską, i pieprzem Sarawak.Następnie dodajemy sok z cytryny i nacieramy oliwą z oregano.
  3. 3. Przesmażoną marchew, cebulę i czosnek łączymy z pozostałymi warzywami.Układamy w naczyniu w którym będziemy zapiekać rybę.Warzywa doprawiamy solą Himalajska z chili.Układamy rybę na warzywach i całość skrapiamy dodatkowo oliwą La Chinata. Pieczemy około 15-18 minut w 165 stopniach. Smacznego
    Przesmażoną marchew, cebulę i czosnek łączymy z pozostałymi warzywami.Układamy w naczyniu w którym będziemy zapiekać rybę.Warzywa doprawiamy solą Himalajska z chili.Układamy rybę na warzywach i całość skrapiamy dodatkowo oliwą La Chinata.
Pieczemy około 15-18 minut w 165 stopniach.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
    Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.325