Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pieczony karmazyn z warzywami

Pieczony karmazyn z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Karmazyn - 1 sztuka
Cukinia - 30 g
Bakłażan - 30 g
Papryka mix - 30 g
Marchew - 30 g
Cebula czerwona - 30 g
Brokuł - 30 g
Czosnek - wg. uznania
Sól Himalajska śródziemnomorska - wg. uznania
Oliwa z oliwek z oregano - wg. uznania
Pieprz czarny Sarawak - wg. uznania
Oliwa La Chinata - 25 ml
Cytryna - 0.5 sztuki
Sól Himalajska z chili - wg. uznania
Ocena
4.07
29
Średnia 4.07 / 5 (29 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczony karmazyn z warzywami
  1. 1. Warzywa kroimy w dowolny sposób pamiętając jednak aby były to dość duże kawałki.Marchew, cebulę i czosnek wcześniej przesmażamy na oliwie.
    Warzywa kroimy w dowolny sposób pamiętając jednak aby były to dość duże kawałki.Marchew, cebulę i czosnek wcześniej przesmażamy na oliwie.
  2. 2. Karmazyna oczyszczamy z łusek.Delikatnie nacinamy skórę.Doprawiamy solą Himalajską śródziemnomorską, i pieprzem Sarawak.Następnie dodajemy sok z cytryny i nacieramy oliwą z oregano.
    Karmazyna oczyszczamy z łusek.Delikatnie nacinamy skórę.Doprawiamy solą Himalajską śródziemnomorską, i pieprzem Sarawak.Następnie dodajemy sok z cytryny i nacieramy oliwą z oregano.
  3. 3. Przesmażoną marchew, cebulę i czosnek łączymy z pozostałymi warzywami.Układamy w naczyniu w którym będziemy zapiekać rybę.Warzywa doprawiamy solą Himalajska z chili.Układamy rybę na warzywach i całość skrapiamy dodatkowo oliwą La Chinata. Pieczemy około 15-18 minut w 165 stopniach. Smacznego
    Przesmażoną marchew, cebulę i czosnek łączymy z pozostałymi warzywami.Układamy w naczyniu w którym będziemy zapiekać rybę.Warzywa doprawiamy solą Himalajska z chili.Układamy rybę na warzywach i całość skrapiamy dodatkowo oliwą La Chinata.
Pieczemy około 15-18 minut w 165 stopniach.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
    Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.504