Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Parfait z wątróbki drobiowej z musem z żurawiny i mleka kokosowego.

Parfait z wątróbki drobiowej z musem z żurawiny i mleka kokosowego.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.66
44
Średnia 3.66 / 5 (44 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wątroba z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Calvados  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Parfait z wątróbki drobiowej z musem z żurawiny i mleka kokosowego.
  1. 1. Oczyszczoną ze ścięgien wątróbkę drobiową włożyć do miksera, dodając jajko i przyprawy, zmiksować. Wlać alkohol i dodać zimne masło. Całość przetrzeć przez sito aby pozbyć się błonek i pozostałych żyłek. Formę do terriny wyłożyć folią, pozostawiając brzegi ok 6 cm. Masę z wątróbki drobiowej wylać do formy i brzegami folii złączyć na brzegach formy. Formę z wątróbką drobiową gotować 30 minut lub w kąpieli wodnej w 70*C. Jeżeli mamy możliwość gotowania przy pomocy sondy igłowej- temperatura parfait powinna osiągnąć 65*C.
  2. 2. Żurawinę zmiksować na gładką masę z mlekiem kokosowym, przetrzeć przez sito na gładką masę, schodzić w lodówce.
  3. 3. Gotowy parfait schłodzić, a następnie pokroić ostrym nożem na porcje ok 1,5cm. Serwujemy na zimnym sosie żurawinowo kokosowym, dekorując kiełkami lub ziołami.
    Gotowy parfait  schłodzić, a następnie pokroić ostrym nożem na porcje ok 1,5cm.
Serwujemy na zimnym sosie żurawinowo kokosowym, dekorując kiełkami lub ziołami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: powyżej 12
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: W kąpieli wodnej
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.99