Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Parfait z wątróbki drobiowej z musem z żurawiny i mleka kokosowego.

Parfait z wątróbki drobiowej z musem z żurawiny i mleka kokosowego.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.66
44
Średnia 3.66 / 5 (44 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Wątroba z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Calvados  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Parfait z wątróbki drobiowej z musem z żurawiny i mleka kokosowego.
  1. 1. Oczyszczoną ze ścięgien wątróbkę drobiową włożyć do miksera, dodając jajko i przyprawy, zmiksować. Wlać alkohol i dodać zimne masło. Całość przetrzeć przez sito aby pozbyć się błonek i pozostałych żyłek. Formę do terriny wyłożyć folią, pozostawiając brzegi ok 6 cm. Masę z wątróbki drobiowej wylać do formy i brzegami folii złączyć na brzegach formy. Formę z wątróbką drobiową gotować 30 minut lub w kąpieli wodnej w 70*C. Jeżeli mamy możliwość gotowania przy pomocy sondy igłowej- temperatura parfait powinna osiągnąć 65*C.
  2. 2. Żurawinę zmiksować na gładką masę z mlekiem kokosowym, przetrzeć przez sito na gładką masę, schodzić w lodówce.
  3. 3. Gotowy parfait schłodzić, a następnie pokroić ostrym nożem na porcje ok 1,5cm. Serwujemy na zimnym sosie żurawinowo kokosowym, dekorując kiełkami lub ziołami.
    Gotowy parfait  schłodzić, a następnie pokroić ostrym nożem na porcje ok 1,5cm.
Serwujemy na zimnym sosie żurawinowo kokosowym, dekorując kiełkami lub ziołami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: powyżej 12
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: W kąpieli wodnej
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.229