Bitki zbitki

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
plaster żółtego sera - 1 ---
plaster pomidora - 1 ---
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
jajko - 1 ---
bułka tarta - wg. uznania
Ocena
3
5
Średnia 3 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bitki zbitki
  1. 1. Pierś przecinamy na dwie cienkie i rozbijamy, strony które damy od wewnątrz,,,smarujemy rozgniecionym czosnkiem i delikatnie obsypujemy przyprawami.
  2. 2. Na tak przygotowane płaty układamy…plasterek sera (wielkość dopasować do rozmiaru mięsa, aby nie sięgał do krawędzi) na ser dajemy pomidora, którego należy posolić i przykryć serem, a następnie drugą częścią mięsa i docisnąć…
  3. 3. Tak przygotowane…maczamy w jajku doprawionym solą i pieprzem, jajka dobrze jak jest więcej u wpłynie między krawędzie mięsa, wtedy posłuży jako spoiwo. Obtaczamy w bułce i smażymy na oleju. Ogień powinien być dość mały…aby mięsko się przepiekło. Podajemy gorące aby serek był płynny i się fajnie rozpływał.
    Tak przygotowane…maczamy w jajku doprawionym solą i pieprzem, jajka dobrze jak jest więcej u wpłynie między krawędzie mięsa, wtedy posłuży jako spoiwo. Obtaczamy w bułce i smażymy na oleju. Ogień powinien być dość mały…aby mięsko się przepiekło. Podajemy  gorące aby serek był płynny i się fajnie rozpływał.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.808