Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Przepiórka na tagliatelle z warzyw

Przepiórka na tagliatelle z warzyw
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.95
37
Średnia 3.95 / 5 (37 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Przepiórka  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Papryka żółta  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Papryka czerwona  g  x  kcal =  kcal
Makaron tagliatelle  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przepiórka na tagliatelle z warzyw
  1. 1. Jabłko kroimy w kostkę, doprawiamy majerankiem. Faszerujemy przepiórkę, wkładając pokrojone jabłko do środka. Przepiórkę nacieramy solą, pieprzem, czerwoną papryką i białym sezamem. Owijamy w plaster boczku. Nogi przepiórki łączymy ze sobą lub zawiązujemy dratwą. Skrzydła wywijamy na grzbiet. Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku 130*C ok 30-40minut.
    Jabłko kroimy w kostkę, doprawiamy majerankiem. Faszerujemy przepiórkę, wkładając pokrojone jabłko do środka.
Przepiórkę nacieramy solą, pieprzem, czerwoną papryką i białym sezamem.
Owijamy w plaster boczku. Nogi przepiórki łączymy ze sobą lub zawiązujemy dratwą. Skrzydła wywijamy na grzbiet.
Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku 130*C ok 30-40minut.
  2. 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do postaci al dente, półtwardo ok 4-6minut.
  3. 3. Obraną marchew kroimy w plastry, a następnie na szerokość makaronu po długości. Smażymy na maśle na niewielkim płomieniu. Gdy marchew zacznie być elastyczna dodajemy pokrojoną w długie paski paprykę i smażymy razem ok 2 minut. Na koniec dodajemy pokrojoną tak jak marchew cukinię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron łączymy z warzywami i serwujemy na talerzu. Upieczoną przepiórkę układamy na warzywnym tagliatelle dekorując liśćmi szpinaku, tymianku lub innych świerzych ziół.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.749