Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pierś przepiórki z sałatką z roszponki, truskawek i rabarbaru

Pierś przepiórki z sałatką z roszponki, truskawek i rabarbaru
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś przepiórki - 1 sztuka
Truskawki - 50 g
Rabarbar - 20 g
Chleb tostowy - 1 kromka
Balsamico figowe - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Tymianek świeży - 1 gałązka
Białe wino - 20 ml
Masło - 10 g
Ocena
3.74
39
Średnia 3.74 / 5 (39 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Roszponka  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierś przepiórki z sałatką z roszponki, truskawek i rabarbaru
  1. 1. Pierś przepiórki smażymy od strony skóry.Przyprawiamy solą i pieprzem.Smażymy drugą stronę piersi dodając gałązkę tymianku.Smażymy około 2 minuty.Pod koniec smażenia dodajemy białe wino i gdy odparuje dodajemy masło aby wzbogaciło nam smak mięsa.
    Pierś przepiórki smażymy od strony skóry.Przyprawiamy solą i pieprzem.Smażymy drugą stronę piersi dodając gałązkę tymianku.Smażymy około 2 minuty.Pod koniec smażenia dodajemy białe wino i gdy odparuje dodajemy masło aby wzbogaciło nam smak mięsa.
  2. 2. Rabarbar kroimy na drobne kawałki i przesmażamy delikatnie z dodatkiem cukru.Gdy zacznie się delikatnie karmelizować ściągamy z ognia.
    Rabarbar kroimy na drobne kawałki i przesmażamy delikatnie z dodatkiem cukru.Gdy zacznie się delikatnie karmelizować ściągamy z ognia.
  3. 3. Roszponkę łączymy z kawałkami truskawek i rabarbarem.Dodajemy oliwę i balsamico figowe.Całość delikatnie mieszamy.
    Roszponkę łączymy z kawałkami truskawek i rabarbarem.Dodajemy oliwę i balsamico figowe.Całość delikatnie mieszamy.
  4. 4. Pierś przepiórki podajemy na ciepło.Kroimy na kawałki i układamy na toście.Obok podajemy przygotowaną sałatkę i dodatkowo talerz skrapiamy balsamico figowym. Smacznego
    Pierś przepiórki podajemy na ciepło.Kroimy na kawałki i układamy na toście.Obok podajemy przygotowaną sałatkę i dodatkowo talerz skrapiamy balsamico figowym.

Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.542