Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pierś przepiórki z sałatką z roszponki, truskawek i rabarbaru

Pierś przepiórki z sałatką z roszponki, truskawek i rabarbaru
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś przepiórki - 1 sztuka
Truskawki - 50 g
Rabarbar - 20 g
Chleb tostowy - 1 kromka
Balsamico figowe - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Tymianek świeży - 1 gałązka
Białe wino - 20 ml
Masło - 10 g
Ocena
3.71
38
Średnia 3.71 / 5 (38 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Roszponka  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierś przepiórki z sałatką z roszponki, truskawek i rabarbaru
  1. 1. Pierś przepiórki smażymy od strony skóry.Przyprawiamy solą i pieprzem.Smażymy drugą stronę piersi dodając gałązkę tymianku.Smażymy około 2 minuty.Pod koniec smażenia dodajemy białe wino i gdy odparuje dodajemy masło aby wzbogaciło nam smak mięsa.
    Pierś przepiórki smażymy od strony skóry.Przyprawiamy solą i pieprzem.Smażymy drugą stronę piersi dodając gałązkę tymianku.Smażymy około 2 minuty.Pod koniec smażenia dodajemy białe wino i gdy odparuje dodajemy masło aby wzbogaciło nam smak mięsa.
  2. 2. Rabarbar kroimy na drobne kawałki i przesmażamy delikatnie z dodatkiem cukru.Gdy zacznie się delikatnie karmelizować ściągamy z ognia.
    Rabarbar kroimy na drobne kawałki i przesmażamy delikatnie z dodatkiem cukru.Gdy zacznie się delikatnie karmelizować ściągamy z ognia.
  3. 3. Roszponkę łączymy z kawałkami truskawek i rabarbarem.Dodajemy oliwę i balsamico figowe.Całość delikatnie mieszamy.
    Roszponkę łączymy z kawałkami truskawek i rabarbarem.Dodajemy oliwę i balsamico figowe.Całość delikatnie mieszamy.
  4. 4. Pierś przepiórki podajemy na ciepło.Kroimy na kawałki i układamy na toście.Obok podajemy przygotowaną sałatkę i dodatkowo talerz skrapiamy balsamico figowym. Smacznego
    Pierś przepiórki podajemy na ciepło.Kroimy na kawałki i układamy na toście.Obok podajemy przygotowaną sałatkę i dodatkowo talerz skrapiamy balsamico figowym.

Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.836