Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pieczone udko przepiórki na soczewicy i fasolkach z sosem grzybowym

Pieczone udko przepiórki na soczewicy i fasolkach z sosem grzybowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Udko przepiórki - 1 sztuka
Kasza jęczmienna - 5 g
Fasola Andziuki - 5 g
Soczewica zielona - 5 g
Fasola biała - 5 g
Fasola Mungo - 5 g
Groch żółty - 5 g
Soczewica brazowa - 5 g
Podgrzybek suszony - 5 g
Cebula czerwona - 10 g
Masło - 10 g
Wino czerwone - 20 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Jałowiec - wg. uznania
Czosnek - wg. uznania
Ocena
3.75
36
Średnia 3.75 / 5 (36 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczone udko przepiórki na soczewicy i fasolkach z sosem grzybowym
  1. 1. Fasolki, groch, soczewice i kasze moczymy około 12godzin.Gotujemy do miękkości.Delikatnie przesmażamy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
    Fasolki, groch, soczewice i kasze moczymy około 12godzin.Gotujemy do miękkości.Delikatnie przesmażamy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
  2. 2. Udko przepiórki przesmażamy i doprawiamy do smaku.Przekładamy na na blaszkę i pieczemy z dodatkiem jałowca około 8-10 minut w 160 stopniach.
    Udko przepiórki przesmażamy i doprawiamy do smaku.Przekładamy na na blaszkę i pieczemy z dodatkiem jałowca około 8-10 minut w 160 stopniach.
  3. 3. Na patelnie po smażeniu mięsa dodajemy drobną kostkę cebuli i ugotowane wcześniej podgrzybki.Całość smażymy i dodajemy czerwone wino.Gdy alkohol nam odparuje podlewamy "wywarem" w którym gotowaliśmy wcześniej grzyby.Sos redukujemy, doprawiamy i dodajemy schłodzone masło aby sos uzyskał odpowiednią konsystencję.
    Na patelnie po smażeniu mięsa dodajemy drobną kostkę cebuli i ugotowane wcześniej podgrzybki.Całość smażymy i dodajemy czerwone wino.Gdy alkohol nam odparuje podlewamy
  4. 4. Udko przepiórki układamy na fasolkach, soczewicach...Dekorujemy roszponką i dodajemy sos z podgrzybków. Smacznego
    Udko przepiórki układamy na fasolkach, soczewicach...Dekorujemy roszponką i dodajemy sos z podgrzybków.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
wh0cd195104 valtrex medication diflucan as explained here amoxil
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.83