Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pieczone udko przepiórki na soczewicy i fasolkach z sosem grzybowym

Pieczone udko przepiórki na soczewicy i fasolkach z sosem grzybowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Udko przepiórki - 1 sztuka
Kasza jęczmienna - 5 g
Fasola Andziuki - 5 g
Soczewica zielona - 5 g
Fasola biała - 5 g
Fasola Mungo - 5 g
Groch żółty - 5 g
Soczewica brazowa - 5 g
Podgrzybek suszony - 5 g
Cebula czerwona - 10 g
Masło - 10 g
Wino czerwone - 20 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Jałowiec - wg. uznania
Czosnek - wg. uznania
Ocena
3.71
35
Średnia 3.71 / 5 (35 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczone udko przepiórki na soczewicy i fasolkach z sosem grzybowym
  1. 1. Fasolki, groch, soczewice i kasze moczymy około 12godzin.Gotujemy do miękkości.Delikatnie przesmażamy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
    Fasolki, groch, soczewice i kasze moczymy około 12godzin.Gotujemy do miękkości.Delikatnie przesmażamy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
  2. 2. Udko przepiórki przesmażamy i doprawiamy do smaku.Przekładamy na na blaszkę i pieczemy z dodatkiem jałowca około 8-10 minut w 160 stopniach.
    Udko przepiórki przesmażamy i doprawiamy do smaku.Przekładamy na na blaszkę i pieczemy z dodatkiem jałowca około 8-10 minut w 160 stopniach.
  3. 3. Na patelnie po smażeniu mięsa dodajemy drobną kostkę cebuli i ugotowane wcześniej podgrzybki.Całość smażymy i dodajemy czerwone wino.Gdy alkohol nam odparuje podlewamy "wywarem" w którym gotowaliśmy wcześniej grzyby.Sos redukujemy, doprawiamy i dodajemy schłodzone masło aby sos uzyskał odpowiednią konsystencję.
    Na patelnie po smażeniu mięsa dodajemy drobną kostkę cebuli i ugotowane wcześniej podgrzybki.Całość smażymy i dodajemy czerwone wino.Gdy alkohol nam odparuje podlewamy
  4. 4. Udko przepiórki układamy na fasolkach, soczewicach...Dekorujemy roszponką i dodajemy sos z podgrzybków. Smacznego
    Udko przepiórki układamy na fasolkach, soczewicach...Dekorujemy roszponką i dodajemy sos z podgrzybków.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
wh0cd717195 trazodone tablets Buy Propecia
wh0cd424996 ACYCLOVIR LOWEST PRICE
wh0cd424990 prednisolone by mail
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:8.237