Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pierś przepiórki na cukini z pure marchwiowym

Pierś przepiórki na cukini z pure marchwiowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś przepiórki - 1 sztuka
Cukinia - 3 plastry
Marchew - 100 g
Imbir świeży - wg. uznania
Mleko kokosowe - 10 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Olej - 10 ml
Czosnek - 1 ząbek
Szałwia - 1 listek
Cukier - wg. uznania
Białe wino - 20 ml
Masło - 10 g
Ocena
3.69
36
Średnia 3.69 / 5 (36 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierś przepiórki na cukini z pure marchwiowym
  1. 1. Marchew obieramy i gotujemy do miękkości.Przygotowujemy pure i doprawiamy odrobiną soli, cukrem, świeżym imbirem i mlekiem kokosowym.
    Marchew obieramy i gotujemy do miękkości.Przygotowujemy pure i doprawiamy odrobiną soli, cukrem, świeżym imbirem i mlekiem kokosowym.
  2. 2. Cukinie smażymy na mocno rozgrzanej patelni i doprawiamy do smaku.
    Cukinie smażymy na mocno rozgrzanej patelni i doprawiamy do smaku.
  3. 3. Przepiórkę smażymy od strony skóry.Następnie przewracamy na drugą stronę i doprawiamy solą, pieprzem.Dodajemy na patelnie czosnek i szałwie.Podlewamy winem i gdy alkohol odparuje ściągamy patelnie z ognia i dodajemy kawałek masła.Mięso pozostawiamy na około 2 minuty.
    Przepiórkę smażymy od strony skóry.Następnie przewracamy na drugą stronę i doprawiamy solą, pieprzem.Dodajemy na patelnie czosnek i szałwie.Podlewamy winem i gdy alkohol odparuje ściągamy patelnie z ognia i dodajemy kawałek masła.Mięso pozostawiamy na około 2 minuty.
  4. 4. Pierś przepiórki układamy na cukinii.Z pure marchwiowego robimy mały knel. Smacznego
    Pierś przepiórki układamy na cukinii.Z pure marchwiowego robimy mały knel.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.344