Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pierś przepiórki na cukini z pure marchwiowym

Pierś przepiórki na cukini z pure marchwiowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś przepiórki - 1 sztuka
Cukinia - 3 plastry
Marchew - 100 g
Imbir świeży - wg. uznania
Mleko kokosowe - 10 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Olej - 10 ml
Czosnek - 1 ząbek
Szałwia - 1 listek
Cukier - wg. uznania
Białe wino - 20 ml
Masło - 10 g
Ocena
3.69
36
Średnia 3.69 / 5 (36 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierś przepiórki na cukini z pure marchwiowym
  1. 1. Marchew obieramy i gotujemy do miękkości.Przygotowujemy pure i doprawiamy odrobiną soli, cukrem, świeżym imbirem i mlekiem kokosowym.
    Marchew obieramy i gotujemy do miękkości.Przygotowujemy pure i doprawiamy odrobiną soli, cukrem, świeżym imbirem i mlekiem kokosowym.
  2. 2. Cukinie smażymy na mocno rozgrzanej patelni i doprawiamy do smaku.
    Cukinie smażymy na mocno rozgrzanej patelni i doprawiamy do smaku.
  3. 3. Przepiórkę smażymy od strony skóry.Następnie przewracamy na drugą stronę i doprawiamy solą, pieprzem.Dodajemy na patelnie czosnek i szałwie.Podlewamy winem i gdy alkohol odparuje ściągamy patelnie z ognia i dodajemy kawałek masła.Mięso pozostawiamy na około 2 minuty.
    Przepiórkę smażymy od strony skóry.Następnie przewracamy na drugą stronę i doprawiamy solą, pieprzem.Dodajemy na patelnie czosnek i szałwie.Podlewamy winem i gdy alkohol odparuje ściągamy patelnie z ognia i dodajemy kawałek masła.Mięso pozostawiamy na około 2 minuty.
  4. 4. Pierś przepiórki układamy na cukinii.Z pure marchwiowego robimy mały knel. Smacznego
    Pierś przepiórki układamy na cukinii.Z pure marchwiowego robimy mały knel.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.453