Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Szparagi owinięte w pikantne salami z poszetowym jajkiem i nowalijkami

Szparagi owinięte w pikantne salami z poszetowym jajkiem i nowalijkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.03
36
Średnia 4.03 / 5 (36 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szpinak  g  x   kcal =  kcal
Roszponka  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Rzodkiewka  g  x  kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Musztarda Dijon  g  x   kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szparagi owinięte w pikantne salami z poszetowym jajkiem i nowalijkami
  1. 1. Sos: Do obranego i pokrojonego pomidora dodajemy wszystkie składniki sosu i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  2. 2. Obierz szparagi i w razie potrzeby odetnij zdrewniałe końcówki. Ugotuj szparagi ok 3-4minut w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru. Szparagi muszą być jędrne ale nie rozgotowane. Każdego szparaga kroimy na połowę i owijamy w plastry salami. Zapiekamy ok 6 minut w uprzednio rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200*C.
  3. 3. Umyte liście szpinaku, roszponki, mięty i pokrojony szczypiorek łączymy dodając pokrojonego pomidora koktajlowego i rzodkiewkę. Układamy na talerzu. Obok za pomocą łyżeczki nakładamy sos. Na liściach układać będziemy zapieczone szparagi.
  4. 4. Jajka wbij do osobnych filiżanek. W szerokim garnku zagotuj wodę dodając łyżkę soli i ocet. Za pomocą łyżki należy spowodować „wir”, w który dodamy jedno jajko, ciągle mieszając uważamy aby nie dotknąć jajka. Po ok 2 minutach za pomocą cedzaka wyciągamy jajko w koszulce i serwujemy na szparagach. Tą samą czynność robimy z drugim jajkiem.
    Jajka wbij do osobnych filiżanek. W szerokim garnku zagotuj wodę dodając łyżkę soli i ocet. Za pomocą łyżki należy spowodować „wir”, w który dodamy jedno jajko, ciągle mieszając uważamy aby nie dotknąć jajka. Po ok 2 minutach za pomocą cedzaka wyciągamy jajko w koszulce i serwujemy na szparagach. Tą samą czynność robimy z drugim jajkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Inne
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Sezon: Wiosna,
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:4.129