Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Szparagi owinięte w pikantne salami z poszetowym jajkiem i nowalijkami

Szparagi owinięte w pikantne salami z poszetowym jajkiem i nowalijkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.03
36
Średnia 4.03 / 5 (36 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szpinak  g  x   kcal =  kcal
Roszponka  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Rzodkiewka  g  x  kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Musztarda Dijon  g  x   kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szparagi owinięte w pikantne salami z poszetowym jajkiem i nowalijkami
  1. 1. Sos: Do obranego i pokrojonego pomidora dodajemy wszystkie składniki sosu i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  2. 2. Obierz szparagi i w razie potrzeby odetnij zdrewniałe końcówki. Ugotuj szparagi ok 3-4minut w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru. Szparagi muszą być jędrne ale nie rozgotowane. Każdego szparaga kroimy na połowę i owijamy w plastry salami. Zapiekamy ok 6 minut w uprzednio rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200*C.
  3. 3. Umyte liście szpinaku, roszponki, mięty i pokrojony szczypiorek łączymy dodając pokrojonego pomidora koktajlowego i rzodkiewkę. Układamy na talerzu. Obok za pomocą łyżeczki nakładamy sos. Na liściach układać będziemy zapieczone szparagi.
  4. 4. Jajka wbij do osobnych filiżanek. W szerokim garnku zagotuj wodę dodając łyżkę soli i ocet. Za pomocą łyżki należy spowodować „wir”, w który dodamy jedno jajko, ciągle mieszając uważamy aby nie dotknąć jajka. Po ok 2 minutach za pomocą cedzaka wyciągamy jajko w koszulce i serwujemy na szparagach. Tą samą czynność robimy z drugim jajkiem.
    Jajka wbij do osobnych filiżanek. W szerokim garnku zagotuj wodę dodając łyżkę soli i ocet. Za pomocą łyżki należy spowodować „wir”, w który dodamy jedno jajko, ciągle mieszając uważamy aby nie dotknąć jajka. Po ok 2 minutach za pomocą cedzaka wyciągamy jajko w koszulce i serwujemy na szparagach. Tą samą czynność robimy z drugim jajkiem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Inne
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Sezon: Wiosna,
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.154