Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pierś perliczki z fetą i papryczkami z ryżem

Pierś perliczki z fetą i papryczkami z ryżem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś perliczki - 1 sztuka
Ser feta - 50 g
Ryż biały długoziarnisty - 100 g
Groszek zielony - 25 g
Papryczka zielona - 0.5 sztuki
Papryczka zielona - 0.5 sztuki
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Kurkuma - wg. uznania
Curry - wg. uznania
Oliwa - 25 ml
Masło - 25 g
Ocena
3.72
39
Średnia 3.72 / 5 (39 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierś perliczki z fetą i papryczkami z ryżem
  1. 1. Pierś perliczki delikatnie rozbijamy.Doprawiamy solą i pieprzem.Na środku układamy ser feta i zawijamy tworząc roladkę.Smażymy z każdej strony i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni.Roladkę dociągamy około 5 minut.
    Pierś perliczki delikatnie rozbijamy.Doprawiamy solą i pieprzem.Na środku układamy ser feta i zawijamy tworząc roladkę.Smażymy z każdej strony i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni.Roladkę dociągamy około 5 minut.
  2. 2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Groszek przesmażamy na maśle z dodatkiem curry i kurkumy.Dodajemy ugotowany ryż i całość delikatnie mieszamy.
    Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Groszek przesmażamy na maśle z dodatkiem curry i kurkumy.Dodajemy ugotowany ryż i całość delikatnie mieszamy.
  3. 3. Papryczki przekrawamy wzdłuż i oczyszczamy z ziarenek.Przesmażamy połówki papryczek i przekładamy na papierowy ręcznik.
    Papryczki przekrawamy wzdłuż i oczyszczamy z ziarenek.Przesmażamy    
połówki papryczek i przekładamy na papierowy ręcznik.
  4. 4. Roladkę z perliczki kroimy na trzy kawałki i układamy na talerzu.Ryż podajemy w smażonych papryczkach. Smacznego
    Roladkę z perliczki kroimy na trzy kawałki i układamy na talerzu.Ryż podajemy w smażonych papryczkach.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.267