Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pierś perliczki z fetą i papryczkami z ryżem

Pierś perliczki z fetą i papryczkami z ryżem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś perliczki - 1 sztuka
Ser feta - 50 g
Ryż biały długoziarnisty - 100 g
Groszek zielony - 25 g
Papryczka zielona - 0.5 sztuki
Papryczka zielona - 0.5 sztuki
Sól - wg. uznania
Pieprz biały - wg. uznania
Kurkuma - wg. uznania
Curry - wg. uznania
Oliwa - 25 ml
Masło - 25 g
Ocena
3.72
39
Średnia 3.72 / 5 (39 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierś perliczki z fetą i papryczkami z ryżem
  1. 1. Pierś perliczki delikatnie rozbijamy.Doprawiamy solą i pieprzem.Na środku układamy ser feta i zawijamy tworząc roladkę.Smażymy z każdej strony i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni.Roladkę dociągamy około 5 minut.
    Pierś perliczki delikatnie rozbijamy.Doprawiamy solą i pieprzem.Na środku układamy ser feta i zawijamy tworząc roladkę.Smażymy z każdej strony i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni.Roladkę dociągamy około 5 minut.
  2. 2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Groszek przesmażamy na maśle z dodatkiem curry i kurkumy.Dodajemy ugotowany ryż i całość delikatnie mieszamy.
    Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Groszek przesmażamy na maśle z dodatkiem curry i kurkumy.Dodajemy ugotowany ryż i całość delikatnie mieszamy.
  3. 3. Papryczki przekrawamy wzdłuż i oczyszczamy z ziarenek.Przesmażamy połówki papryczek i przekładamy na papierowy ręcznik.
    Papryczki przekrawamy wzdłuż i oczyszczamy z ziarenek.Przesmażamy    
połówki papryczek i przekładamy na papierowy ręcznik.
  4. 4. Roladkę z perliczki kroimy na trzy kawałki i układamy na talerzu.Ryż podajemy w smażonych papryczkach. Smacznego
    Roladkę z perliczki kroimy na trzy kawałki i układamy na talerzu.Ryż podajemy w smażonych papryczkach.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
wh0cd729647 buy doxycycline toradol online flagyl tetracycline sildenafil
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.421