Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Szpinak w cieście francuskim

Szpinak w cieście francuskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.81
43
Średnia 3.81 / 5 (43 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szpinak w cieście francuskim
  1. 1. Obrane ziemniaki wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy do miękkości. Na rozgrzanym maśle na małym ogniu smażymy pokrojony w plasterki czosnek. Dorzucamy partiami umyte liście szpinaku.
    Obrane ziemniaki wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy do miękkości.
Na rozgrzanym maśle na małym ogniu smażymy pokrojony w plasterki czosnek. Dorzucamy partiami umyte liście szpinaku.
  2. 2. Dodajemy śmietanę oraz starte na drobnych oczkach tarki ziemniaki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Dodajemy śmietanę oraz starte na drobnych oczkach tarki ziemniaki.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. 3. Ciasto rozwałkowujemy na ok 2mm, układając farsz po długości ciasta.
    Ciasto rozwałkowujemy na ok 2mm, układając farsz po długości ciasta.
  4. 4. Zawijamy w rulon do momentu zetknięcia się ciasta, sklejamy ze sobą i układamy (sklejeniem ciasta) na pergaminie. Kroimy na mniejsze kawałki ok 4-5cm.
    Zawijamy w rulon do momentu zetknięcia się ciasta, sklejamy ze sobą i układamy (sklejeniem ciasta) na pergaminie. Kroimy na mniejsze kawałki ok 4-5cm.
  5. 5. Smarujemy na wierzchu żółtkiem jajka i posypujemy kminkiem. Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku 180* 10 minut. Idealne do podawania na ciepło oraz na zimno. Smacznego
    Smarujemy na wierzchu żółtkiem jajka i posypujemy kminkiem. Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku 180* 10 minut.
Idealne do podawania na ciepło oraz na zimno. 
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 8-12
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.984