Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Szpinak w cieście francuskim

Szpinak w cieście francuskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.81
43
Średnia 3.81 / 5 (43 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szpinak w cieście francuskim
  1. 1. Obrane ziemniaki wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy do miękkości. Na rozgrzanym maśle na małym ogniu smażymy pokrojony w plasterki czosnek. Dorzucamy partiami umyte liście szpinaku.
    Obrane ziemniaki wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy do miękkości.
Na rozgrzanym maśle na małym ogniu smażymy pokrojony w plasterki czosnek. Dorzucamy partiami umyte liście szpinaku.
  2. 2. Dodajemy śmietanę oraz starte na drobnych oczkach tarki ziemniaki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Dodajemy śmietanę oraz starte na drobnych oczkach tarki ziemniaki.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. 3. Ciasto rozwałkowujemy na ok 2mm, układając farsz po długości ciasta.
    Ciasto rozwałkowujemy na ok 2mm, układając farsz po długości ciasta.
  4. 4. Zawijamy w rulon do momentu zetknięcia się ciasta, sklejamy ze sobą i układamy (sklejeniem ciasta) na pergaminie. Kroimy na mniejsze kawałki ok 4-5cm.
    Zawijamy w rulon do momentu zetknięcia się ciasta, sklejamy ze sobą i układamy (sklejeniem ciasta) na pergaminie. Kroimy na mniejsze kawałki ok 4-5cm.
  5. 5. Smarujemy na wierzchu żółtkiem jajka i posypujemy kminkiem. Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku 180* 10 minut. Idealne do podawania na ciepło oraz na zimno. Smacznego
    Smarujemy na wierzchu żółtkiem jajka i posypujemy kminkiem. Pieczemy w uprzednio nagrzanym piekarniku 180* 10 minut.
Idealne do podawania na ciepło oraz na zimno. 
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 8-12
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.624