Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Udko perliczki z pastą truflową i kurkami

Udko perliczki z pastą truflową i kurkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Udko perliczki - 1 sztuka
Pasta truflowa - 1 łyżeczka do herbaty
Włoszczyzna - 80 g
Kurki - 50 g
Pomidorki koktajlowe - 1 gałązka
Rucola - 20 g
Jajko - 1 sztuka
Olej - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz - wg. uznania
Białe wino - 20 ml
Tymianek - 1 gałązka
Czosnek - wg. uznania
Masło - 20 g
Ocena
3.97
34
Średnia 3.97 / 5 (34 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Udko perliczki z pastą truflową i kurkami
  1. 1. Z udka perliczki wycinamy jedną kostkę.Cześć mięsa wycinamy z udka.Mięso to mielimy i dodajemy pastę truflową, jajko i doprawiamy solą i pieprzem.
    Z udka perliczki wycinamy jedną kostkę.Cześć mięsa wycinamy z udka.Mięso to mielimy i dodajemy pastę truflową, jajko i doprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. Udko doprawiamy solą i pieprzem.Wcześniej przygotowanym farsz układamy na mięso i zawijamy w roladkę.Udko smarujemy tłuszczem i zawijamy w folię aluminiową z gałązką tymianku.Pieczemy około 40 minut w 160 stopniach.
    Udko doprawiamy solą i pieprzem.Wcześniej przygotowanym farsz układamy na mięso i zawijamy w roladkę.Udko smarujemy tłuszczem i zawijamy w folię aluminiową z gałązką tymianku.Pieczemy około 40 minut w 160 stopniach.
  3. 3. Gdy udko jest już upieczone wyjmujemy z foli aluminiowej.Następnie przesmażamy na patelni tak aby nabrało złotego koloru.Podczas smażenia dodajemy na patelnie gałązkę pomidorków koktajlowych
    Gdy udko jest już upieczone wyjmujemy z foli aluminiowej.Następnie przesmażamy na patelni tak aby nabrało złotego koloru.Podczas smażenia dodajemy na patelnie gałązkę pomidorków koktajlowych
  4. 4. Włoszczyznę kroimy w paski i przesmażamy.Dodajemy białe wino i po odparowaniu alkoholu dodajemy świeże kurki.Całość smażymy jeszcze około 2 minut i doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.Do całego dania dodajemy listki rukoli. Smacznego
    Włoszczyznę kroimy w paski i przesmażamy.Dodajemy białe wino i po odparowaniu alkoholu dodajemy świeże kurki.Całość smażymy jeszcze około 2 minut i doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.Do całego dania dodajemy listki rukoli.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.405