Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Udko perliczki z pastą truflową i kurkami

Udko perliczki z pastą truflową i kurkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Udko perliczki - 1 sztuka
Pasta truflowa - 1 łyżeczka do herbaty
Włoszczyzna - 80 g
Kurki - 50 g
Pomidorki koktajlowe - 1 gałązka
Rucola - 20 g
Jajko - 1 sztuka
Olej - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz - wg. uznania
Białe wino - 20 ml
Tymianek - 1 gałązka
Czosnek - wg. uznania
Masło - 20 g
Ocena
3.97
34
Średnia 3.97 / 5 (34 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Udko perliczki z pastą truflową i kurkami
  1. 1. Z udka perliczki wycinamy jedną kostkę.Cześć mięsa wycinamy z udka.Mięso to mielimy i dodajemy pastę truflową, jajko i doprawiamy solą i pieprzem.
    Z udka perliczki wycinamy jedną kostkę.Cześć mięsa wycinamy z udka.Mięso to mielimy i dodajemy pastę truflową, jajko i doprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. Udko doprawiamy solą i pieprzem.Wcześniej przygotowanym farsz układamy na mięso i zawijamy w roladkę.Udko smarujemy tłuszczem i zawijamy w folię aluminiową z gałązką tymianku.Pieczemy około 40 minut w 160 stopniach.
    Udko doprawiamy solą i pieprzem.Wcześniej przygotowanym farsz układamy na mięso i zawijamy w roladkę.Udko smarujemy tłuszczem i zawijamy w folię aluminiową z gałązką tymianku.Pieczemy około 40 minut w 160 stopniach.
  3. 3. Gdy udko jest już upieczone wyjmujemy z foli aluminiowej.Następnie przesmażamy na patelni tak aby nabrało złotego koloru.Podczas smażenia dodajemy na patelnie gałązkę pomidorków koktajlowych
    Gdy udko jest już upieczone wyjmujemy z foli aluminiowej.Następnie przesmażamy na patelni tak aby nabrało złotego koloru.Podczas smażenia dodajemy na patelnie gałązkę pomidorków koktajlowych
  4. 4. Włoszczyznę kroimy w paski i przesmażamy.Dodajemy białe wino i po odparowaniu alkoholu dodajemy świeże kurki.Całość smażymy jeszcze około 2 minut i doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.Do całego dania dodajemy listki rukoli. Smacznego
    Włoszczyznę kroimy w paski i przesmażamy.Dodajemy białe wino i po odparowaniu alkoholu dodajemy świeże kurki.Całość smażymy jeszcze około 2 minut i doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem.Do całego dania dodajemy listki rukoli.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.735