Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Papardelle z pomidorkami i szparagami

Papardelle z pomidorkami i szparagami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Szparagi zielone - 200 g
Pomidorki cherry - 200 ---
Parmezan - 50 g
Oliwa - 50 ml
Czosnek - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz - wg. uznania
Bazylia świeża - wg. uznania
Ocena
3.73
51
Średnia 3.73 / 5 (51 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron pappardelle  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Papardelle z pomidorkami i szparagami
  1. 1. Makaron papardelle gotujemy w osolonej wodzie bez dodatku tłuszczu.Makaron powinien być al dente.
    Makaron papardelle gotujemy w osolonej wodzie bez dodatku tłuszczu.Makaron powinien być al dente.
  2. 2. Zielone szparagi po obraniu kroimy na mniejsze kawałki.Pomidorki kroimy na połówki.Przesmażamy czosnek na oliwie i dodajemy szparagi.Po krótkim smażeniu dodajemy pomidorki.Doprawiamy solą i pieprzem.Następnie łączymy całość z makaronem.Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią. Smacznego
    Zielone szparagi po obraniu kroimy na mniejsze kawałki.Pomidorki kroimy na połówki.Przesmażamy czosnek na oliwie i dodajemy szparagi.Po krótkim smażeniu dodajemy pomidorki.Doprawiamy solą i pieprzem.Następnie łączymy całość z makaronem.Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.481