Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Papardelle z pomidorkami i szparagami

Papardelle z pomidorkami i szparagami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Szparagi zielone - 200 g
Pomidorki cherry - 200 ---
Parmezan - 50 g
Oliwa - 50 ml
Czosnek - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz - wg. uznania
Bazylia świeża - wg. uznania
Ocena
3.68
57
Średnia 3.68 / 5 (57 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron pappardelle  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Papardelle z pomidorkami i szparagami
  1. 1. Makaron papardelle gotujemy w osolonej wodzie bez dodatku tłuszczu.Makaron powinien być al dente.
    Makaron papardelle gotujemy w osolonej wodzie bez dodatku tłuszczu.Makaron powinien być al dente.
  2. 2. Zielone szparagi po obraniu kroimy na mniejsze kawałki.Pomidorki kroimy na połówki.Przesmażamy czosnek na oliwie i dodajemy szparagi.Po krótkim smażeniu dodajemy pomidorki.Doprawiamy solą i pieprzem.Następnie łączymy całość z makaronem.Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią. Smacznego
    Zielone szparagi po obraniu kroimy na mniejsze kawałki.Pomidorki kroimy na połówki.Przesmażamy czosnek na oliwie i dodajemy szparagi.Po krótkim smażeniu dodajemy pomidorki.Doprawiamy solą i pieprzem.Następnie łączymy całość z makaronem.Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.704