Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Papardelle z pomidorkami i szparagami

Papardelle z pomidorkami i szparagami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Szparagi zielone - 200 g
Pomidorki cherry - 200 ---
Parmezan - 50 g
Oliwa - 50 ml
Czosnek - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz - wg. uznania
Bazylia świeża - wg. uznania
Ocena
3.73
49
Średnia 3.73 / 5 (49 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron pappardelle  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Papardelle z pomidorkami i szparagami
  1. 1. Makaron papardelle gotujemy w osolonej wodzie bez dodatku tłuszczu.Makaron powinien być al dente.
    Makaron papardelle gotujemy w osolonej wodzie bez dodatku tłuszczu.Makaron powinien być al dente.
  2. 2. Zielone szparagi po obraniu kroimy na mniejsze kawałki.Pomidorki kroimy na połówki.Przesmażamy czosnek na oliwie i dodajemy szparagi.Po krótkim smażeniu dodajemy pomidorki.Doprawiamy solą i pieprzem.Następnie łączymy całość z makaronem.Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią. Smacznego
    Zielone szparagi po obraniu kroimy na mniejsze kawałki.Pomidorki kroimy na połówki.Przesmażamy czosnek na oliwie i dodajemy szparagi.Po krótkim smażeniu dodajemy pomidorki.Doprawiamy solą i pieprzem.Następnie łączymy całość z makaronem.Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.29