Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Zapiekana feta z pomidorem suszonym

Zapiekana feta z pomidorem suszonym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Feta - 120 g
Pomidor suszony - 3 sztuki
Cukinia - 3 plastry
Ciabatta - 3 kromki
Papryka świeża mix - 60 g
Czerwona cebula - 30 g
Pomidor - 30 g
Czosnek - 1 ząbek
Oliwa - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz - wg. uznania
Oregano świeże - wg. uznania
Ocena
3.84
51
Średnia 3.84 / 5 (51 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekana feta z pomidorem suszonym
  1. 1. Plastry cukinii grillujemy a następnie delikatnie nacieramy oliwą i doprawiamy pieprzem.
    Plastry cukinii grillujemy a następnie delikatnie nacieramy oliwą i doprawiamy pieprzem.
  2. 2. Papryki, pomidora, czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i świeżym oregano.
    Papryki, pomidora, czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i świeżym oregano.
  3. 3. Na plastrach cukinii układamy pomidora suszonego i kostkę fety.Całość zawijamy i pieczemy około 5 minut w 175 stopniach.
    Na plastrach cukinii układamy pomidora suszonego i kostkę fety.Całość zawijamy i pieczemy około 5 minut w 175 stopniach.
  4. 4. Na kromkach ciabatty układamy pokrojone warzywa.Skrapiamy oliwą i pieczemy około 3 minuty w 175 stopniach. Smacznego
    Na kromkach ciabatty układamy pokrojone warzywa.Skrapiamy oliwą i pieczemy około 3 minuty w 175 stopniach.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.395