Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Zapiekana feta z pomidorem suszonym

Zapiekana feta z pomidorem suszonym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Feta - 120 g
Pomidor suszony - 3 sztuki
Cukinia - 3 plastry
Ciabatta - 3 kromki
Papryka świeża mix - 60 g
Czerwona cebula - 30 g
Pomidor - 30 g
Czosnek - 1 ząbek
Oliwa - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz - wg. uznania
Oregano świeże - wg. uznania
Ocena
3.87
52
Średnia 3.87 / 5 (52 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekana feta z pomidorem suszonym
  1. 1. Plastry cukinii grillujemy a następnie delikatnie nacieramy oliwą i doprawiamy pieprzem.
    Plastry cukinii grillujemy a następnie delikatnie nacieramy oliwą i doprawiamy pieprzem.
  2. 2. Papryki, pomidora, czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i świeżym oregano.
    Papryki, pomidora, czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i świeżym oregano.
  3. 3. Na plastrach cukinii układamy pomidora suszonego i kostkę fety.Całość zawijamy i pieczemy około 5 minut w 175 stopniach.
    Na plastrach cukinii układamy pomidora suszonego i kostkę fety.Całość zawijamy i pieczemy około 5 minut w 175 stopniach.
  4. 4. Na kromkach ciabatty układamy pokrojone warzywa.Skrapiamy oliwą i pieczemy około 3 minuty w 175 stopniach. Smacznego
    Na kromkach ciabatty układamy pokrojone warzywa.Skrapiamy oliwą i pieczemy około 3 minuty w 175 stopniach.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.363