Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Zapiekana feta z pomidorem suszonym

Zapiekana feta z pomidorem suszonym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Feta - 120 g
Pomidor suszony - 3 sztuki
Cukinia - 3 plastry
Ciabatta - 3 kromki
Papryka świeża mix - 60 g
Czerwona cebula - 30 g
Pomidor - 30 g
Czosnek - 1 ząbek
Oliwa - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz - wg. uznania
Oregano świeże - wg. uznania
Ocena
3.81
48
Średnia 3.81 / 5 (48 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekana feta z pomidorem suszonym
  1. 1. Plastry cukinii grillujemy a następnie delikatnie nacieramy oliwą i doprawiamy pieprzem.
    Plastry cukinii grillujemy a następnie delikatnie nacieramy oliwą i doprawiamy pieprzem.
  2. 2. Papryki, pomidora, czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i świeżym oregano.
    Papryki, pomidora, czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i świeżym oregano.
  3. 3. Na plastrach cukinii układamy pomidora suszonego i kostkę fety.Całość zawijamy i pieczemy około 5 minut w 175 stopniach.
    Na plastrach cukinii układamy pomidora suszonego i kostkę fety.Całość zawijamy i pieczemy około 5 minut w 175 stopniach.
  4. 4. Na kromkach ciabatty układamy pokrojone warzywa.Skrapiamy oliwą i pieczemy około 3 minuty w 175 stopniach. Smacznego
    Na kromkach ciabatty układamy pokrojone warzywa.Skrapiamy oliwą i pieczemy około 3 minuty w 175 stopniach.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.807