Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem

Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
- 6 sztuk filetów śledziowych a’la matjas
- 6 plasterków ananasa z puszki
- 3 jajka
- 1 mały słoiczek papryki konserwowej
- 1 słoiczek sosu tatarskiego PREMIUM Tarsmak
- ½ dojrzałego granatu
- płatki chilli
- ½ szklanki octu spirytusowego
- 1 litr wody
Ocena
4.33
12
Średnia 4.33 / 5 (12 głosy)
Dodany przez:
Gastrosfera
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem
  1. 1. Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i nabrały lekko octowego posmaku. Ananasa, ugotowane na twardo jajka oraz paprykę pokroić w średniej wielości kostkę, dodać odsączone, pokrojone w cząstki śledzie i wszystko połączyć z sosem tatarskim PREMIUM Tarsmak. Sałatkę wyłożyć do miseczki i posypać płatkami chilli oraz pestkami granatu.
    Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i nabrały lekko octowego posmaku. Ananasa, ugotowane na twardo jajka oraz paprykę pokroić w średniej wielości kostkę, dodać odsączone, pokrojone w cząstki śledzie i wszystko połączyć z sosem tatarskim PREMIUM Tarsmak. Sałatkę wyłożyć do miseczki i posypać płatkami chilli oraz pestkami granatu.
Klasyfikacja przepisu:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.018