Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Sandacz na potrawce z kurek, krewetek i szparag

Sandacz na potrawce z kurek, krewetek i szparag
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sandacz filet ze skórą - 120 g
Krewetka 16/20 obrana surowa - 3 sztuki
Kurki - 50 g
Zielone szparagi - 2 sztuki
Białe wino - 50 ml
Śmietana do gotowania 18% - 100 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz zielony w zalewie - wg. uznania
Tymianek świeży - 1 gałązka
Olej - 50 ml
Ocena
3.86
50
Średnia 3.86 / 5 (50 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz na potrawce z kurek, krewetek i szparag
  1. 1. Filet sandacza przyprawiamy solą.Smażymy od strony skóry około 5 minut.Następnie obracamy na drugą stronę i ściągamy z ognia.W tym czasie dodajemy tymianek, cytrynę, odrobinę białego wina i masło.Pozostawiamy rybę około 2-3 minut aby dosmażyła się.
    Filet sandacza przyprawiamy solą.Smażymy od strony skóry około 5 minut.Następnie obracamy na drugą stronę i ściągamy z ognia.W tym czasie dodajemy tymianek, cytrynę, odrobinę białego wina i masło.Pozostawiamy rybę około 2-3 minut aby dosmażyła się.
  2. 2. Krewetki kroimy na mniejsze kawałki.Przesmażamy je z dodatkiem posiekanego czosnku.Następnie dodajemy kurki i doprawiamy solą i zielonym pieprzem z zalewy.Dodajemy białe wino i gdy alkohol odparuję dodajemy pokrojone szparagi.Smażymy około 30 sekund i dodajemy śmietanę.Całość dusimy do uzyskania pożądanej konsystencji.
    Krewetki kroimy na mniejsze kawałki.Przesmażamy je z dodatkiem posiekanego czosnku.Następnie dodajemy kurki i doprawiamy solą i zielonym pieprzem z zalewy.Dodajemy białe wino i gdy alkohol odparuję dodajemy pokrojone szparagi.Smażymy około 30 sekund i dodajemy śmietanę.Całość dusimy do uzyskania pożądanej konsystencji.
  3. 3. Potrawkę podajemy w głębokim talerzu.Na wierzch nakładamy usmażony filet sandacza. Smacznego
    Potrawkę podajemy w głębokim talerzu.Na wierzch nakładamy usmażony filet sandacza.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.477