Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Sandacz na potrawce z kurek, krewetek i szparag

Sandacz na potrawce z kurek, krewetek i szparag
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sandacz filet ze skórą - 120 g
Krewetka 16/20 obrana surowa - 3 sztuki
Kurki - 50 g
Zielone szparagi - 2 sztuki
Białe wino - 50 ml
Śmietana do gotowania 18% - 100 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz zielony w zalewie - wg. uznania
Tymianek świeży - 1 gałązka
Olej - 50 ml
Ocena
3.81
47
Średnia 3.81 / 5 (47 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz na potrawce z kurek, krewetek i szparag
  1. 1. Filet sandacza przyprawiamy solą.Smażymy od strony skóry około 5 minut.Następnie obracamy na drugą stronę i ściągamy z ognia.W tym czasie dodajemy tymianek, cytrynę, odrobinę białego wina i masło.Pozostawiamy rybę około 2-3 minut aby dosmażyła się.
    Filet sandacza przyprawiamy solą.Smażymy od strony skóry około 5 minut.Następnie obracamy na drugą stronę i ściągamy z ognia.W tym czasie dodajemy tymianek, cytrynę, odrobinę białego wina i masło.Pozostawiamy rybę około 2-3 minut aby dosmażyła się.
  2. 2. Krewetki kroimy na mniejsze kawałki.Przesmażamy je z dodatkiem posiekanego czosnku.Następnie dodajemy kurki i doprawiamy solą i zielonym pieprzem z zalewy.Dodajemy białe wino i gdy alkohol odparuję dodajemy pokrojone szparagi.Smażymy około 30 sekund i dodajemy śmietanę.Całość dusimy do uzyskania pożądanej konsystencji.
    Krewetki kroimy na mniejsze kawałki.Przesmażamy je z dodatkiem posiekanego czosnku.Następnie dodajemy kurki i doprawiamy solą i zielonym pieprzem z zalewy.Dodajemy białe wino i gdy alkohol odparuję dodajemy pokrojone szparagi.Smażymy około 30 sekund i dodajemy śmietanę.Całość dusimy do uzyskania pożądanej konsystencji.
  3. 3. Potrawkę podajemy w głębokim talerzu.Na wierzch nakładamy usmażony filet sandacza. Smacznego
    Potrawkę podajemy w głębokim talerzu.Na wierzch nakładamy usmażony filet sandacza.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.108