Cebule nadziewane sardelami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cebule nadziewane sardelami
  1. 1. Wybieramy płaskie, niezbyt duże cebule o jednakowej wielkości.
  2. 2. Obieramy je z łupin, wkładamy do osolonej, posłodzonej wody i gotujemy ok. 10 minut.
  3. 3. Po 10 minutach wyjmujemy z wody i studzimy.
  4. 4. Z każdej cebuli ścinamy czubek i wydrążamy środek.
  5. 5. Przyrządzamy nadzienie z namoczonej i posiekanej bułki i 3 startych sardeli z dodatkiem masła, jaja i kopru.
  6. 6. Tak przygotowanym farszem napełniamy cebule.
  7. 7. Każdą cebulę smarujemy pędzelkiem umoczonym w rozbitym jajku i obsypujemy tartą bułką, zmieszaną z parmezanem.
  8. 8. Układamy w rondlu, skrapiamy masłem i wkładamy do piekarnika.
  9. 9. Pieczemy w temp. 140°C, skrapiając od czasu do czasu masłem.
  10. 10. Sporządzamy sos z masła i mąki, dodając 1 startą sardelę, śmietanę i sok z cytryny.
  11. 11. Rozprowadzamy rosołem, dodajemy cukier i zagotowujemy.
  12. 12. Przecieramy przez sito do rondla.
  13. 13. Wkładamy upieczone cebule, dusimy kilka minut pod przykryciem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.771