Cebule nadziewane sardelami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cebule nadziewane sardelami
  1. 1. Wybieramy płaskie, niezbyt duże cebule o jednakowej wielkości.
  2. 2. Obieramy je z łupin, wkładamy do osolonej, posłodzonej wody i gotujemy ok. 10 minut.
  3. 3. Po 10 minutach wyjmujemy z wody i studzimy.
  4. 4. Z każdej cebuli ścinamy czubek i wydrążamy środek.
  5. 5. Przyrządzamy nadzienie z namoczonej i posiekanej bułki i 3 startych sardeli z dodatkiem masła, jaja i kopru.
  6. 6. Tak przygotowanym farszem napełniamy cebule.
  7. 7. Każdą cebulę smarujemy pędzelkiem umoczonym w rozbitym jajku i obsypujemy tartą bułką, zmieszaną z parmezanem.
  8. 8. Układamy w rondlu, skrapiamy masłem i wkładamy do piekarnika.
  9. 9. Pieczemy w temp. 140°C, skrapiając od czasu do czasu masłem.
  10. 10. Sporządzamy sos z masła i mąki, dodając 1 startą sardelę, śmietanę i sok z cytryny.
  11. 11. Rozprowadzamy rosołem, dodajemy cukier i zagotowujemy.
  12. 12. Przecieramy przez sito do rondla.
  13. 13. Wkładamy upieczone cebule, dusimy kilka minut pod przykryciem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.208