Cebule nadziewane sardelami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cebule nadziewane sardelami
  1. 1. Wybieramy płaskie, niezbyt duże cebule o jednakowej wielkości.
  2. 2. Obieramy je z łupin, wkładamy do osolonej, posłodzonej wody i gotujemy ok. 10 minut.
  3. 3. Po 10 minutach wyjmujemy z wody i studzimy.
  4. 4. Z każdej cebuli ścinamy czubek i wydrążamy środek.
  5. 5. Przyrządzamy nadzienie z namoczonej i posiekanej bułki i 3 startych sardeli z dodatkiem masła, jaja i kopru.
  6. 6. Tak przygotowanym farszem napełniamy cebule.
  7. 7. Każdą cebulę smarujemy pędzelkiem umoczonym w rozbitym jajku i obsypujemy tartą bułką, zmieszaną z parmezanem.
  8. 8. Układamy w rondlu, skrapiamy masłem i wkładamy do piekarnika.
  9. 9. Pieczemy w temp. 140°C, skrapiając od czasu do czasu masłem.
  10. 10. Sporządzamy sos z masła i mąki, dodając 1 startą sardelę, śmietanę i sok z cytryny.
  11. 11. Rozprowadzamy rosołem, dodajemy cukier i zagotowujemy.
  12. 12. Przecieramy przez sito do rondla.
  13. 13. Wkładamy upieczone cebule, dusimy kilka minut pod przykryciem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
wh0cd327590 online flagyl anafranil
wh0cd294750 Buy Buspar Online
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.739