Cielęce flaki z truflami

Cielęce flaki z truflami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Flaki cielęce  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sos śmietankowy  g  x   kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęce flaki z truflami
  1. 1. Opłukane flaki cielęce sparzamy.
    Opłukane flaki cielęce sparzamy.
  2. 2. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy i myjemy.
  3. 3. Zalewamy ją wodą, dodajemy flaki, pieprz i gotujemy.
  4. 4. Miękkie flaki odcedzamy, studzimy i drobno je kroimy.
  5. 5. Oczyszczone pieczarki płuczemy i kroimy w plastry.
  6. 6. Przygotowujemy sos śmietankowy. Dodajemy do niego
  7. 7. pokrojone w listki trufle, pieczarki i posiekaną natkę oraz koper.
  8. 8. Całość zagotowujemy.
  9. 9. Dodajemy flaki, doprawiamy tartą gałką muszkatołową, papryką w proszku i solą.
  10. 10. Przed samym podaniem zaciągamy sos żółtkami, podgrzewamy, posypujemy tartym parmezanem i zieleniną.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina grzyby
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.766