Cielęce flaki z truflami

Cielęce flaki z truflami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Flaki cielęce  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sos śmietankowy  g  x   kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cielęce flaki z truflami
  1. 1. Opłukane flaki cielęce sparzamy.
    Opłukane flaki cielęce sparzamy.
  2. 2. Włoszczyznę oczyszczamy, obieramy i myjemy.
  3. 3. Zalewamy ją wodą, dodajemy flaki, pieprz i gotujemy.
  4. 4. Miękkie flaki odcedzamy, studzimy i drobno je kroimy.
  5. 5. Oczyszczone pieczarki płuczemy i kroimy w plastry.
  6. 6. Przygotowujemy sos śmietankowy. Dodajemy do niego
  7. 7. pokrojone w listki trufle, pieczarki i posiekaną natkę oraz koper.
  8. 8. Całość zagotowujemy.
  9. 9. Dodajemy flaki, doprawiamy tartą gałką muszkatołową, papryką w proszku i solą.
  10. 10. Przed samym podaniem zaciągamy sos żółtkami, podgrzewamy, posypujemy tartym parmezanem i zieleniną.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: cielęcina grzyby
Metody przygotowania: Gotowanie
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
wh0cd282311 crestor tadalis sx
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.956