Baranina w jarzynach

Baranina w jarzynach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Powidła pomidorowe  g  x   kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Seler naciowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina w jarzynach
  1. 1. Mięso płuczemy i marynujemy w pokrojonych jarzynach przez 1-2 dni.
    Mięso płuczemy i marynujemy w pokrojonych jarzynach przez 1-2 dni.
  2. 2. Po upływie tego czasu ostrożnie usuwamy kości tak, aby nie rozerwać mięśni.
  3. 3. Tak przygotowane mięso zalewamy niedużą ilością zimnej wody i gotujemy wywar.
  4. 4. Tłuszcz barani stapiamy na patelni i oddzielamy skwarki, a na stopionym tłuszczu zrumieniamy cebulę.
  5. 5. Ryż obgotowujemy. Dodajemy sól, paprykę, tłuszcz z cebulą i całość zagotowujemy.
  6. 6. Odmierzamy rosół 1,5:1 do ryżu, wsypujemy ryż i powoli gotujemy.
  7. 7. Gdy rosół już wsiąknie w ryż, mieszamy go z pomidorami i wstawiamy pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10 minut.
  8. 8. Wypieczony ryż w naczyniu wstawiamy do rondla z wrzącą wodą.
  9. 9. Mięso kroimy na płaskie kawałki (średnicy 4cm i grubości 1cm), rozbijamy je tłuczkiem, posypujemy solą i papryką.
  10. 10. Słoninę kroimy na cienkie plasterki, takie same jak kawałki mięsa.
  11. 11. Krążki mięsa nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian ze słoniną (po 10 krążków mięsa i słoniny).
  12. 12. Słoninę stapiamy do smażenia, wyjmujemy skwarki, wkładamy patyczki z mięsem na tłuszcz tak, aby opierały się o brzeg patelni i obsmażamy szybko ze wszystkich stron. W środku mięso powinno być lekko surowe.
  13. 13. Gorący ryż wykładamy na okrągły półmisek. Przybieramy kapustą włoską i plastrami pomidora. Na ryżu układamy mięso z wykałaczkami, polewamy tłuszczem ze smażenia i natychmiast podajemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.089