Baranina w jarzynach

Baranina w jarzynach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina z kością  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Powidła pomidorowe  g  x   kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Seler naciowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Kapusta włoska  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina w jarzynach
  1. 1. Mięso płuczemy i marynujemy w pokrojonych jarzynach przez 1-2 dni.
    Mięso płuczemy i marynujemy w pokrojonych jarzynach przez 1-2 dni.
  2. 2. Po upływie tego czasu ostrożnie usuwamy kości tak, aby nie rozerwać mięśni.
  3. 3. Tak przygotowane mięso zalewamy niedużą ilością zimnej wody i gotujemy wywar.
  4. 4. Tłuszcz barani stapiamy na patelni i oddzielamy skwarki, a na stopionym tłuszczu zrumieniamy cebulę.
  5. 5. Ryż obgotowujemy. Dodajemy sól, paprykę, tłuszcz z cebulą i całość zagotowujemy.
  6. 6. Odmierzamy rosół 1,5:1 do ryżu, wsypujemy ryż i powoli gotujemy.
  7. 7. Gdy rosół już wsiąknie w ryż, mieszamy go z pomidorami i wstawiamy pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10 minut.
  8. 8. Wypieczony ryż w naczyniu wstawiamy do rondla z wrzącą wodą.
  9. 9. Mięso kroimy na płaskie kawałki (średnicy 4cm i grubości 1cm), rozbijamy je tłuczkiem, posypujemy solą i papryką.
  10. 10. Słoninę kroimy na cienkie plasterki, takie same jak kawałki mięsa.
  11. 11. Krążki mięsa nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian ze słoniną (po 10 krążków mięsa i słoniny).
  12. 12. Słoninę stapiamy do smażenia, wyjmujemy skwarki, wkładamy patyczki z mięsem na tłuszcz tak, aby opierały się o brzeg patelni i obsmażamy szybko ze wszystkich stron. W środku mięso powinno być lekko surowe.
  13. 13. Gorący ryż wykładamy na okrągły półmisek. Przybieramy kapustą włoską i plastrami pomidora. Na ryżu układamy mięso z wykałaczkami, polewamy tłuszczem ze smażenia i natychmiast podajemy.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina
Metody przygotowania: Smażenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.837