Karczochy zapiekane z żółtym serem

Karczochy zapiekane z żółtym serem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
5 świeżych karczochów
1 szklanka oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
Szczypta suszonego rozmarynu
Kilka listków świeżej bazylii
100 g żółtego sera Gouda MSM Mońki
Sól, pieprz
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
Gość
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Karczochy zapiekane z żółtym serem
  1. 1. Karczochy umyć, odciąć łodygi. Usunąć wierzchnie ciemnozielone liście, przeciąć każde warzywo na pół, wykroić ze środka rdzeń. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać sól, pieprz, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz rozmaryn. Wrzucić karczochy i całość lekko poddusić pod przykryciem. Po wyjęciu karczochów z rondla, odsączyć je i przełożyć do naczynia żaroodpornego, wymieszać z posiekaną bazylią, a następnie posypać żółtym serem. Zapiekać w piekarniku 15 minut w
    Karczochy umyć, odciąć łodygi. Usunąć wierzchnie ciemnozielone liście, przeciąć każde warzywo na pół, wykroić ze środka rdzeń. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać sól, pieprz, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz rozmaryn. Wrzucić karczochy i całość lekko poddusić pod przykryciem. Po wyjęciu karczochów z rondla, odsączyć je i przełożyć do naczynia żaroodpornego, wymieszać z posiekaną bazylią, a następnie posypać żółtym serem. Zapiekać w piekarniku 15 minut w
  2. 2. temperaturze 200 stopni.
Klasyfikacja przepisu:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.277