Zupa krem z bobu i czosnku na bazie serka topionego

Zupa krem z bobu i czosnku na bazie serka topionego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
• 300 gram bobu
• 1 mała cebula
• 1 mała marchewka
• 1 ziemniak
• 2 ząbki czosnku
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 0,5 l bulionu (warzywnego lub mięsnego)
• 25 g sera topionego paprykowego MSM Mońki
• Sól, pieprz
• Szczypta gałki muszkatołowej
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
Gość
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa krem z bobu i czosnku na bazie serka topionego
  1. 1. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odstawić do ostudzenia, następnie obrać z łupinek. Obrać ziemniaka, cebulę i marchew, pokroić je w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek, do momentu, aż cebula lekko się zeszkli. Podsmażone warzywa zalać bulionem i gotować przez kwadrans. Dodać bób i gotować jeszcze kilka minut, aż marchewka i ziemniaki będą zupełnie miękkie. Dodać paprykowy ser topiony. Całość zblendować, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
    Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odstawić do ostudzenia, następnie obrać z łupinek. Obrać ziemniaka, cebulę i marchew, pokroić je w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek, do momentu, aż cebula lekko się zeszkli. Podsmażone warzywa zalać bulionem i gotować przez kwadrans. Dodać bób i gotować jeszcze kilka minut, aż marchewka i ziemniaki będą zupełnie miękkie. Dodać paprykowy ser topiony. Całość zblendować, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  2. 2. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
wh0cd195104 valtrex medication diflucan as explained here amoxil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.281