Makaron z gulaszem na jesienne dni

Makaron z gulaszem na jesienne dni
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
• Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g
• Łopatka wieprzowa – 500 g
• Cebula - 2 średnie sztuki
• Marchewka - 1 średnia sztuka
• Pietruszka -1 mała
• Seler – 1/4 małej sztuki
• Kapusta świeża - 1/8 małej sztuki
• Sól, pieprz do smaku
• Liść laurowy - 2 szt.
• Ziele angielskie - 6-8 szt.
• Olej - 3 łyżki
• Mąka- ok. 2 łyżki
• Woda - ok. 1 litr
Ocena
0
0
brak ocen
Dodany przez:
Gastrosfera
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makaron z gulaszem na jesienne dni
  1. 1. Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy.
    Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy.
  2. 2. Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
  3. 3. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy.
  4. 4. Mięso dusimy na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodajemy pokrojone warzywa, a pod koniec kapustę.
  5. 5. Na talerz wykładamy podgrzany makaron i polewamy gulaszem.
Klasyfikacja przepisu:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.281