Stek z polędwicy wołowej z sosem rakowym

Stek z polędwicy wołowej z sosem rakowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
- polędwica wołowa firmy Gzella 600g
- olej 1 łyżka
- masło 1,5 łyżki
- cebula 1 mała szt.
- mąka 1 łyżka
- wino białe półwytrawne 1 szklanka
- szyjki rakowe 100g
- słodka śmietanka 100ml
- sól, pieprz, papryka słodka do smaku
- raki gotowane 4 szt.
Ocena
5
2
Średnia 5 / 5 (2 głosy)
Dodany przez:
Redakcja
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Stek z polędwicy wołowej z sosem rakowym
  1. 1. Polędwicę oczyścić z błony i wyporcjować na trzy równe steki. Każdy lekko spłaszczyć ręką (nie tłuczkiem), natłuścić odrobiną oleju i usmażyć na grillu lub patelni grillowej według upodobań.
    Polędwicę oczyścić z błony i wyporcjować na trzy równe steki. Każdy lekko spłaszczyć ręką (nie tłuczkiem), natłuścić odrobiną oleju i usmażyć na grillu lub patelni grillowej według upodobań.
  2. 2. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle razem z szyjkami rakowymi. Dodać mąkę, następnie wszystko krótką chwilę podsmażyć. Później całość podlać zimnym winem
  3. 3. i wymieszać. Gdyby sos zbytnio zgęstniał, dodać odrobinę wody. Dusić 10 minut na wolnym ogniu często mieszając. Na koniec dodać śmietankę oraz przyprawy. Sos zmiksować blenderem.
  4. 4. Gotowe steki wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem. Udekorować ugotowanymi
  5. 5. w całości rakami oraz gałązkami koperku.
  6. 6. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.277