Grzanki z cebulą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Rosół mięsny  g  x   kcal =  kcal
Chleb pszenny  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grzanki z cebulą
  1. 1. Cebule kroimy w krążki, umieszczamy je na patelni, podlewamy kilkoma łyżkami rosołu i dusimy pod pokrywką.
  2. 2. Po wyparowaniu rosołu, do cebuli dodajemy masło(6dkg), przesmażamy, mieszając, aby delikatnie się zeszkliła.
  3. 3. Zgarniamy cebulę na jedną stronę patelni. Na pozostałe miejsce wsypujemy mąkę, zasmażamy, rozprowadzamy rosołem, do­dajemy sok z cytryny i połowę startego parmezanu.
  4. 4. Zasmażkę podsmażamy i mieszamy z cebulą.
  5. 5. Kromki chleba zrumieniamy na patelni z obu stron, po czym dodajemy masło i chwilę przesmażamy.
  6. 6. Na grzanki nakładamy cebulę i posypujemy obficie parmezanem, skrapiamy masłem, wkładamy do gorącego pieca.
  7. 7. Zapiekamy kilka minut, aby ser się zrumienił.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.995