Batony z płatków zbożowych

Batony z płatków zbożowych
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sezam  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Orzech arachidowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Olej sezamowy  g  x  kcal =  kcal
Płatki owsiane  g  x  kcal =  kcal
Pszenica kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Płatki żytnie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Batony z płatków zbożowych
  1. 1. Kruszymy płatki żytnie, a orzechy siekamy.
    Kruszymy płatki żytnie, a orzechy siekamy.
  2. 2. W piekarniku nagrzanym do 180°C opiekamy płatki żytnie, owsiane, orzechy, sezam oraz kiełki przez 5-10 minut, aż się zarumienią.
  3. 3. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy je na kilkanaście minut do ostygnięcia.
  4. 4. Miód i olej sezamowy podgrzewamy w małym rondelku, przyprawiamy cynamonem i gałką muszkatołową, po czym polewamy masą suchą mieszankę.
  5. 5. Całość pieczemy w piekarniku w 180°C przez 5 minut, a następnie obracamy i pieczemy przez kolejne kilka minut, aż ciasto będzie chrupiące.
  6. 6. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do ostygnięcia, po czym kroimy w podłużne pasy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd945975 prednisone advair erythromycin propecia atomoxetine strattera
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.111