Batony z płatków zbożowych

Batony z płatków zbożowych
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.4
5
Średnia 3.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sezam  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Orzech arachidowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Olej sezamowy  g  x  kcal =  kcal
Płatki owsiane  g  x  kcal =  kcal
Pszenica kiełki  g  x  kcal = 0 kcal
Płatki żytnie  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Batony z płatków zbożowych
  1. 1. Kruszymy płatki żytnie, a orzechy siekamy.
    Kruszymy płatki żytnie, a orzechy siekamy.
  2. 2. W piekarniku nagrzanym do 180°C opiekamy płatki żytnie, owsiane, orzechy, sezam oraz kiełki przez 5-10 minut, aż się zarumienią.
  3. 3. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy je na kilkanaście minut do ostygnięcia.
  4. 4. Miód i olej sezamowy podgrzewamy w małym rondelku, przyprawiamy cynamonem i gałką muszkatołową, po czym polewamy masą suchą mieszankę.
  5. 5. Całość pieczemy w piekarniku w 180°C przez 5 minut, a następnie obracamy i pieczemy przez kolejne kilka minut, aż ciasto będzie chrupiące.
  6. 6. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy do ostygnięcia, po czym kroimy w podłużne pasy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.762