Paszteciki grysikowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza manna  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mięso mielone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki grysikowe
  1. 1. Zagotowujemy pół litra wody. Dodajemy pół łyżeczki soli i masło, wsypujemy wolno kaszę manną, ciągle mieszając, aby nie utworzyły się kluski. Gotujemy aż kasza zgęstnieje.
  2. 2. Zestawiamy z ognia i wsypujemy utarty parmezan, dodajemy żółtka i całość mieszamy. Kasza powinna zrobić się bardzo gęsta.
  3. 3. Dołkownicę o okrągłych wgłębieniach polewamy zimną wodą. W każde wgłębienie wykładamy farsz z kaszy na grubość ok. 0.5cm.
  4. 4. Do środka nakładamy łyżeczkę doprawionego mięsa. Przykrywamy masą z kaszy, wyrównujemy nożem i pozostawiamy w chłodnym miejscu.
  5. 5. Schłodzone paszteciki wyjmujemy z dołkownicy, maczamy w jajku, obsypujemy bułką tartą i rumienimy na smalcu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: kasza wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.915