Paszteciki grysikowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Kasza manna  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mięso mielone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki grysikowe
  1. 1. Zagotowujemy pół litra wody. Dodajemy pół łyżeczki soli i masło, wsypujemy wolno kaszę manną, ciągle mieszając, aby nie utworzyły się kluski. Gotujemy aż kasza zgęstnieje.
  2. 2. Zestawiamy z ognia i wsypujemy utarty parmezan, dodajemy żółtka i całość mieszamy. Kasza powinna zrobić się bardzo gęsta.
  3. 3. Dołkownicę o okrągłych wgłębieniach polewamy zimną wodą. W każde wgłębienie wykładamy farsz z kaszy na grubość ok. 0.5cm.
  4. 4. Do środka nakładamy łyżeczkę doprawionego mięsa. Przykrywamy masą z kaszy, wyrównujemy nożem i pozostawiamy w chłodnym miejscu.
  5. 5. Schłodzone paszteciki wyjmujemy z dołkownicy, maczamy w jajku, obsypujemy bułką tartą i rumienimy na smalcu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: kasza wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.889