Risotto z mięsem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Podroby z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Risotto z mięsem
  1. 1. Podroby, tłustą wieprzowinę oraz oczyszczone i przebrane grzyby myjemy pod bieżącą wodą.
  2. 2. Marchew i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na połówki.
  3. 3. Podroby, wieprzowinę, warzywa i grzy­by zalewamy wodą, doprawiamy solą i gotujemy do miękkości mięsa.
  4. 4. Rosół przecedzamy do drugiego naczynia.
  5. 5. Do 0,5l gorącego rosołu wsypujemy ryż i gotujemy go.
  6. 6. Podroby, warzywa, grzyby i wieprzowinę drobno kroimy.
  7. 7. Cebulę obieramy z łupin, płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Dusimy ją na rozgrzanej patelni, na połowie ilości masła.
  8. 8. Łączymy podroby, wieprzowinę, grzyby, gotowane warzywa, cebulę oraz ryż. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
  9. 9. Risotto przekładamy do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do nagrzanego do około 180°C piekarnika i pieczemy przez 30 minut.
  10. 10. Na pozostałej części masła zrumieniamy bułkę tartą.
  11. 11. Gotowe risotto wykładamy na półmisek, posypujemy parmezanem i polewamy zrumienioną bułką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób ryż warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.759