Risotto z mięsem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Podroby z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Risotto z mięsem
  1. 1. Podroby, tłustą wieprzowinę oraz oczyszczone i przebrane grzyby myjemy pod bieżącą wodą.
  2. 2. Marchew i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na połówki.
  3. 3. Podroby, wieprzowinę, warzywa i grzy­by zalewamy wodą, doprawiamy solą i gotujemy do miękkości mięsa.
  4. 4. Rosół przecedzamy do drugiego naczynia.
  5. 5. Do 0,5l gorącego rosołu wsypujemy ryż i gotujemy go.
  6. 6. Podroby, warzywa, grzyby i wieprzowinę drobno kroimy.
  7. 7. Cebulę obieramy z łupin, płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Dusimy ją na rozgrzanej patelni, na połowie ilości masła.
  8. 8. Łączymy podroby, wieprzowinę, grzyby, gotowane warzywa, cebulę oraz ryż. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
  9. 9. Risotto przekładamy do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do nagrzanego do około 180°C piekarnika i pieczemy przez 30 minut.
  10. 10. Na pozostałej części masła zrumieniamy bułkę tartą.
  11. 11. Gotowe risotto wykładamy na półmisek, posypujemy parmezanem i polewamy zrumienioną bułką.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia włoska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób ryż warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd836120 Zoloft buy tenormin
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
wh0cd781760 prozac solu medrol iv retin a 0.05 cream cephalexin medrol pak 4mg paxil colchicine
wh0cd870074 baclofen online online cymbalta abilify no rx
wh0cd640197 cardura without rx Vardenafil
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.842