Paszteciki w ptysiowym cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Szynka gotowana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki w ptysiowym cieście
  1. 1. Zagotowujemy masło (10dkg) z wodą, wsypujemy mąkę (18dkg) i dokładnie mieszamy.
  2. 2. Gęste ciasto zestawiamy z ognia i studzimy.
  3. 3. Do ostygniętego ciasta wbijamy po jednym jajku, za każdym razem dokładnie mieszając. Solimy.
  4. 4. Wykładamy ciasto przy pomocy łyżeczki na posmarowany tłuszczem papier.
  5. 5. Wygładzamy powierzchnię i wstawiamy do gorącego piekarnika, aby ciastka się podpiekły. Pieczemy przez 20-30 minut aż się zrumienią i stwardnieją.
  6. 6. Ostygnięte ciastka rozcinamy ostrym nożem. Ciastka powinny być puste w środku.
  7. 7. 7.Przygotowujemy z masła oraz mąki białą zasmażkę i rozprowadzamy ją śmietaną.
  8. 8. Dodajemy cytrynowy sok, szczyptę soli i podlewamy rosołem
  9. 9. Do całości dodajemy pokrojone w kostkę mięso, zagotowujemy i zaciągamy żółtkiem. Dodajemy szczyptę pieprzu i gałki muszkatołowej.
  10. 10. Napełniamy ciastka nadzieniem i wkładamy jeszcze raz na chwilę do pieca, aby się podgrzały.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mąka i produkty zbożowe wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
wh0cd881164 order cytotec
wh0cd440316 abilify no rx fluoxetine online Order Elocon medrol pak
wh0cd264737 prednisolone tablets
wh0cd587259 sildenafil 50 order amoxil online bentyl plendil albenza lipitor ventolin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.666