Paszteciki w ptysiowym cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cielęcina  g  x  kcal = 0 kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Szynka gotowana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki w ptysiowym cieście
  1. 1. Zagotowujemy masło (10dkg) z wodą, wsypujemy mąkę (18dkg) i dokładnie mieszamy.
  2. 2. Gęste ciasto zestawiamy z ognia i studzimy.
  3. 3. Do ostygniętego ciasta wbijamy po jednym jajku, za każdym razem dokładnie mieszając. Solimy.
  4. 4. Wykładamy ciasto przy pomocy łyżeczki na posmarowany tłuszczem papier.
  5. 5. Wygładzamy powierzchnię i wstawiamy do gorącego piekarnika, aby ciastka się podpiekły. Pieczemy przez 20-30 minut aż się zrumienią i stwardnieją.
  6. 6. Ostygnięte ciastka rozcinamy ostrym nożem. Ciastka powinny być puste w środku.
  7. 7. 7.Przygotowujemy z masła oraz mąki białą zasmażkę i rozprowadzamy ją śmietaną.
  8. 8. Dodajemy cytrynowy sok, szczyptę soli i podlewamy rosołem
  9. 9. Do całości dodajemy pokrojone w kostkę mięso, zagotowujemy i zaciągamy żółtkiem. Dodajemy szczyptę pieprzu i gałki muszkatołowej.
  10. 10. Napełniamy ciastka nadzieniem i wkładamy jeszcze raz na chwilę do pieca, aby się podgrzały.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mąka i produkty zbożowe wieprzowina
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.86