Baranina z pomidorami

Baranina z pomidorami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
1
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Baranina  g  x  kcal = 0 kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Powidła pomidorowe  g  x   kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Baranina z pomidorami
  1. 1. Opłukane i odciśnięte z wody mięso (najlepiej z udźca, łopatki lub górki) nacieramy i obkładamy zaprawą z jarzyn.
    Opłukane i odciśnięte z wody mięso (najlepiej z udźca, łopatki lub górki) nacieramy i obkładamy zaprawą z jarzyn.
  2. 2. Marynujemy 1-2 dni w chłodnym miejscu.
  3. 3. Po upływie tego czasu z mięsa należy usunąć jarzyny i naszpikować je grubymi paskami słoniny.
  4. 4. Mięso oprószamy papryką, nacieramy czosnkiem z solą i obtaczamy w mące.
  5. 5. Resztę słoniny (5dkg) stapiamy, a skwarki wyjmujemy.
  6. 6. Na silnie rozgrzanym tłuszczu smażymy mięso do zarumienienia, ze wszystkich stron.
  7. 7. Następnie mięso przekładamy do rondla, dodajemy tłuszcz, pozostałe skwarki, pokrojoną cebulę, przyprawy i szklankę wody.
  8. 8. Mięso dusimy powoli pod przykryciem (ok. 2 godziny).
  9. 9. W międzyczasie opłukane pomidory dzielimy na małe kawałki i dodajemy je do mięsa razem z powidłami pomidorowymi.
  10. 10. Ugotowane mięso wyjmujemy z garnka.
  11. 11. Pozostały po gotowaniu sos przecieramy przez sitko, zaprawiamy śmietaną, resztą mąki, doprawiamy do smaku solą, cukrem i zagotowujemy.
  12. 12. Wkładamy z powrotem mięso do sosu i dusimy jeszcze przez chwilę.
  13. 13. Przed podaniem mięso kroimy w cienkie plastry, przekładamy je na gorący półmisek i oblewamy gorącym sosem.
  14. 14. Resztę sosu podajemy w sosjerce.
  15. 15. Baraninę podajemy z kluskami kładzionymi, makaronem, ryżem lub ziemniakami.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: baranina warzywa
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.468