Batony z płatków ryżowych

Batony z płatków ryżowych
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.75
4
Średnia 2.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Płatki ryżowe  g  x  kcal = 0 kcal
Marshmallow  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Batony z płatków ryżowych
  1. 1. Masło (200g) topimy w rondlu na małym ogniu.
    Masło (200g) topimy w rondlu na małym ogniu.
  2. 2. Dodajemy pianki Marshmallow i całość mieszamy.
  3. 3. Gotujemy przez 3 minuty aż pianki się roztopią.
  4. 4. Wsypujemy płatki ryżowe i mieszamy do momentu aż roztopione pianki pokryją wszystkie płatki.
  5. 5. Masę przenosimy do natłuszczonej formy i wyrównujemy posmarowaną masłem szpachlą.
  6. 6. Pieczemy w temp. 140°C przez 15min.
  7. 7. Batony odstawiamy do wystygnięcia, a następnie kroimy w kwadraty.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Plastikowa miska w mikrofali?:D
Przede wszystkim na pewno nie kupować w hipermarketach, nie wiadomo jak długo to mięso tam ...
MAGNEZ W TABLETKACH jest NAJLEPSZY ! Nie drogi ! I skuteczny !
banan ? czekolada najbardziej mi odpowiada a ile nawet kalorii jest w niej dlatego NIE nie ...
Nigdy nie doceniałem tego napoju. Jest w porównaniu z innymi napojami gazowanymi wyjątkowo ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.665