Batony z płatków ryżowych

Batony z płatków ryżowych
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.75
4
Średnia 2.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Płatki ryżowe  g  x  kcal = 0 kcal
Marshmallow  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Batony z płatków ryżowych
  1. 1. Masło (200g) topimy w rondlu na małym ogniu.
    Masło (200g) topimy w rondlu na małym ogniu.
  2. 2. Dodajemy pianki Marshmallow i całość mieszamy.
  3. 3. Gotujemy przez 3 minuty aż pianki się roztopią.
  4. 4. Wsypujemy płatki ryżowe i mieszamy do momentu aż roztopione pianki pokryją wszystkie płatki.
  5. 5. Masę przenosimy do natłuszczonej formy i wyrównujemy posmarowaną masłem szpachlą.
  6. 6. Pieczemy w temp. 140°C przez 15min.
  7. 7. Batony odstawiamy do wystygnięcia, a następnie kroimy w kwadraty.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.613