Ryż po włosku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Groch cukrowy  g  x  kcal = 0 kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryż po włosku
  1. 1. Ryż płuczemy w wodzie i wkładamy go do rondla z masłem (1 łyżka).
  2. 2. Prażymy ryż, często mieszając, aby się nie przypalił.
  3. 3. Do garnka wlewamy litr wrzącej wody i dodajemy sól.
  4. 4. Całość mieszamy i zapiekamy w piekarniku.
  5. 5. Od­dzielnie gotujemy wy­łuskany młody groszek.
  6. 6. Grzyby dusimy na maśle (1 łyżka) z posiekaną cebulą.
  7. 7. Ugotowany groch odcedzamy i gotujemy go przez chwilę w małej ilości wody na parze z dodatkiem masła (1 łyżka).
  8. 8. Dusimy grzyby na maśle.
  9. 9. Zapiekany ryż dodajemy do uduszonych grzybów i wsypujemy łyżkę startego parmezanu. Całość dokładnie mieszamy.
  10. 10. Dodajemy groszek.
  11. 11. Przekładamy do wysmarowanej masłem formy i zapiekamy przez 10 do 15 minut w piekarniku.
  12. 12. Po upieczeniu całość wykładamy na salaterkę i posypujemy par­mezanem.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.778