Chili con queso

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
2
Średnia 3 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Rzodkiewka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Ser chedar / Cheddar  g  x  kcal = 0 kcal
Jalapeno  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chili con queso
  1. 1. Szalotki drobno siekamy.
  2. 2. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  3. 3. Masło topimy w średnim garnku.
  4. 4. Na rozgrzane masło wsypujemy szalotki i czosnek i podsmażamy przez 1 minutę na wolnym ogniu.
  5. 5. Dodajemy chili w proszku i smażymy, mieszając, przez 30 sekund.
  6. 6. 6.Do garnka wlewamy śmietanę i mieszamy.
  7. 7. Dodajemy cheddar i gotujemy, mieszając aż cheddar się roztopi.
  8. 8. Dodajemy pokrojoną w paski, suszoną papryczkę jalapeno i kolendrę (papryczkę jalapeno można zastąpić inną suszona papryczką chili).
  9. 9. Podajemy jako dip do rzodkiewek. Chili con queso możemy jeść również z nachos.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia meksykańska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.63