Zupa wiejska na kwasie z ogórków

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Seler naciowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Kalarepa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Szczaw  g  x  kcal =  kcal
Kapusta biała  g  x  kcal = 0 kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Smalec  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Szponder wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Kwas ogórkowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa wiejska na kwasie z ogórków
  1. 1. Gotujemy szponder, jarzyny i grzyby.
  2. 2. Na smalcu zasmażamy drobno posiekaną cebulę.
  3. 3. Kapustę solimy i wyciskamy, po czym drobno szatkujemy.
  4. 4. Dodajemy ją do cebuli i dusimy pod przykryciem, podlewając wywarem.
  5. 5. Kiedy kapusta będzie miękka, wlewamy do niej przecedzony wywar, dodajemy posiekany i uduszony szczaw.
  6. 6. Kiełbasę kroimy w plastry, a szponder w drobną kostkę i razem z grzybami dodajemy do potrawy.
  7. 7. Dodajemy kwas ogórkowy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  8. 8. Ugotowaną w zupie kalarepę, marchew i pietruszkę, kroimy w słupki lub talarki i dodajemy do zupy.
  9. 9. Na koniec rozrabiamy śmietanę z mąką i podprawiamy zupę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
Sezon: Lato, Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.604