Bułeczki nadziewane pieczarkami

Bułeczki nadziewane pieczarkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bułka pszenna  g  x   kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sok z cytryny  g  x   kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bułeczki nadziewane pieczarkami
  1. 1. Cebulę obieramy i płuczemy.
    Cebulę obieramy i płuczemy.
  2. 2. Umyte i obrane pieczarki oraz cebulę drobno siekamy.
  3. 3. Cebulę i pieczarki przekładamy do rondla, dodajemy masło i dusimy. Następnie zagęszczamy mąką roztartą ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  4. 4. Zestawiamy rondel z ognia, dodajemy żółtka i mieszamy.
  5. 5. Małe bułeczki nacinamy z boku, wy­drążamy i nadziewamy farszem pieczarkowym.
  6. 6. Przygotowane bułeczki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Smarujemy rozpuszczonym masłem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Lunch Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.774