Paszteciki z cięlęcego mózgu w opłatku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mózg cielęcy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Opłatek  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki z cięlęcego mózgu w opłatku
  1. 1. Mózg obgotowujemy w osolonej wodzie z cytryną. Oczyszczamy go z błonek.
  2. 2. Mózg siekamy i mieszamy z uduszoną na maśle cebulą, posiekaną pietruszką, jajkiem i tartą bułką. Solimy do smaku.
  3. 3. Kroimy opłatki w kwadraciki o boku ok. 12cm. Smarujemy je jajkiem i układamy na każdym masę z mózgu.
  4. 4. Wygładzamy nożem powierzchnię i zwijamy opłatki jak naleśniki.
  5. 5. Z wierzchu smarujemy jajkiem, obsypujemy bułką tartą i smażymy na maśle.
  6. 6. Podajemy z cytryną lub z dodatkiem jarzyn.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: cielęcina mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240401 continue suhagra
wh0cd240387 buy celebrex ampicillin ONLINE KAMAGRA
wh0cd119227 rimonabant zithromax no prescription lasix ampicillin
wh0cd684351 buy azithromycin online
wh0cd186027 synthroid 50mcg motilium otc eurax elocon buy amitriptyline
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.706