Tarta ze szparagami

Tarta ze szparagami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szparag zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Ser chedar / Cheddar  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna typ 550 (luksusowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tarta ze szparagami
  1. 1. Ucieramy masło, smalec i mąkę.
    Ucieramy masło, smalec i mąkę.
  2. 2. Do ciasta dodajemy 45g sera chedar i niewielką ilość wody. Ucieramy ciasto na gładką masę.
  3. 3. Wyrobione ciasto umieszczamy w plastikowej torbie i pozostawiamy w lodówce.
  4. 4. Po upływie 20 minut ciasto rozwałkowujemy i rozkładamy na nasmarowanej tłuszczem blasze. Brzegi zawijamy ku górze.
  5. 5. Przed wstawieniem do piekarnika nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 20 minut.
  6. 6. Ubijamy dokładnie jajka.
  7. 7. Wyjmujemy ciasto z pieca i smarujemy je z wierzchu niewielką ilością ubitego jajka.
  8. 8. Wstawiamy blachę do piekarnika jeszcze na 5 minut.
  9. 9. W międzyczasie odcinamy końcówki szparagów i gotujemy je przez 4-5 minut we wrzącej wodzie lub na parze.
  10. 10. Na wyjętym z piekarnika cieście układamy równolegle obgotowane szparagi.
  11. 11. Ubijamy śmietanę z jajkami i tartym serem chedar.
  12. 12. Całość przyprawiamy solą i pieprzem i wlewamy na szparagi.
  13. 13. Posypujemy wierzch startym parmezanem.
  14. 14. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 30-40 minut aż tarta nabierze złotego koloru.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.018