Paszteciki z foremek z mięsem z drobiu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Przyprawy korzenne  g  x  kcal =  kcal
Ciasto kruche do pasztecików  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki z foremek z mięsem z drobiu
  1. 1. Wykładamy małe foremki kruchym ciastem. Z ciasta wykrawamy również małe kółeczka, którymi później będziemy przykrywać babeczki.
  2. 2. Mięso gotujemy lub pieczemy i drobno kroimy.
  3. 3. Przygotowujemy białą zasmażkę z masła i mąki, dolewamy mleko. Całość mieszamy.
  4. 4. Dodajemy mięso, ogrzewamy i przecieramy wszystko przez sito.
  5. 5. Ogrzewamy całość, dodajemy odrobię mleka i ponownie przecieramy.
  6. 6. Ubijamy na zimno kremową śmietankę, mieszamy z mięsem, dodajemy dwa surowe żółtka, solimy i doprawiamy korzennymi przyprawami.
  7. 7. Farsz nakładamy równo do fo­remek, na wierzch kładziemy plasterek trufli, przykrywamy krążkiem z cia­sta, przyciskamy i wstawiamy na 10 do 15 minut do piekarnika.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.191