Paszteciki z foremek z mięsem z drobiu

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal = 0 kcal
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Przyprawy korzenne  g  x  kcal =  kcal
Ciasto kruche do pasztecików  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki z foremek z mięsem z drobiu
  1. 1. Wykładamy małe foremki kruchym ciastem. Z ciasta wykrawamy również małe kółeczka, którymi później będziemy przykrywać babeczki.
  2. 2. Mięso gotujemy lub pieczemy i drobno kroimy.
  3. 3. Przygotowujemy białą zasmażkę z masła i mąki, dolewamy mleko. Całość mieszamy.
  4. 4. Dodajemy mięso, ogrzewamy i przecieramy wszystko przez sito.
  5. 5. Ogrzewamy całość, dodajemy odrobię mleka i ponownie przecieramy.
  6. 6. Ubijamy na zimno kremową śmietankę, mieszamy z mięsem, dodajemy dwa surowe żółtka, solimy i doprawiamy korzennymi przyprawami.
  7. 7. Farsz nakładamy równo do fo­remek, na wierzch kładziemy plasterek trufli, przykrywamy krążkiem z cia­sta, przyciskamy i wstawiamy na 10 do 15 minut do piekarnika.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.288