Spekkuk Bumbu - indonezyjskie ciasto

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Spekkuk Bumbu - indonezyjskie ciasto
  1. 1. Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni C.
  2. 2. Smarujemy blachę 1 łyżeczką masła i oprószamy mąką.
  3. 3. Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy proszek do pieczenia, cynamon, mielone goździki, sól i startą gałkę.
  4. 4. Masło dokładnie ucieramy w makutrze, lub mieszamy mikserem aż powstanie masa.
  5. 5. Dodajemy cukier i ucieramy do otrzymania jednolitej masy.
  6. 6. Wbijamy jajka i mieszamy.
  7. 7. Partiami dodajemy mąkę, w 3 porcjach, dokładnie mieszamy.
  8. 8. Gdy ciasto będzie gładkie dodajemy żółtka, aromat waniliowy i dalej mieszamy.
  9. 9. Wlewamy 1/4 ciasta do przygotowanej formy i rozciągamy je równomiernie na dnie.
  10. 10. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut.
  11. 11. Ciasto wyjmujemy smarujemy 1/3 porcji masła i przykrywamy kolejną porcją masła. Ponownie wstawiamy ciasto do piekarnika. Proces powtarzamy jeszcze 2 razy, aby ciasto miało 4 warstwy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
wh0cd455598 amoxicillin fluoxetine nexium eurax clonidine
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.54