Spekkuk Bumbu - indonezyjskie ciasto

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Spekkuk Bumbu - indonezyjskie ciasto
  1. 1. Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni C.
  2. 2. Smarujemy blachę 1 łyżeczką masła i oprószamy mąką.
  3. 3. Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy proszek do pieczenia, cynamon, mielone goździki, sól i startą gałkę.
  4. 4. Masło dokładnie ucieramy w makutrze, lub mieszamy mikserem aż powstanie masa.
  5. 5. Dodajemy cukier i ucieramy do otrzymania jednolitej masy.
  6. 6. Wbijamy jajka i mieszamy.
  7. 7. Partiami dodajemy mąkę, w 3 porcjach, dokładnie mieszamy.
  8. 8. Gdy ciasto będzie gładkie dodajemy żółtka, aromat waniliowy i dalej mieszamy.
  9. 9. Wlewamy 1/4 ciasta do przygotowanej formy i rozciągamy je równomiernie na dnie.
  10. 10. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut.
  11. 11. Ciasto wyjmujemy smarujemy 1/3 porcji masła i przykrywamy kolejną porcją masła. Ponownie wstawiamy ciasto do piekarnika. Proces powtarzamy jeszcze 2 razy, aby ciasto miało 4 warstwy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.63