Knysze z ziemniakami i serem

Knysze z ziemniakami i serem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.78
9
Średnia 3.78 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Ser  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Knysze z ziemniakami i serem
  1. 1. Do gorącego mleka dodajemy szklankę mąki oraz drożdże utarte z cukrem.
    Do gorącego mleka dodajemy szklankę mąki oraz drożdże utarte z cukrem.
  2. 2. Całość mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby ciasto wyrosło.
  3. 3. Wyrośnięte ciasto mieszamy z 6 roztrzepanymi jajami, 4 żółtkami oraz resztą mąki.
  4. 4. Ciasto delikatnie solimy i dokładnie wyrabiamy.
  5. 5. Odstawiamy do wyrośnięcia.
  6. 6. Ugotowane ziemniaki i ser mielimy razem przez maszynkę. Dodajemy posiekaną i uduszoną na maśle cebulę, sól, pieprz oraz 1 jajo, po czym całość dokładnie wyrabiamy.
  7. 7. Rozwałkowujemy wyrośnięte ciasto na jeden duży pieróg.
  8. 8. Napełniamy ciasto farszem i zalepiamy.
  9. 9. Pieczemy w temp. 200°C przez około 30 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia ukraińska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.643