Paszteciki z siekanego ciasta z wątróbką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto siekane na paszteciki  g  x   kcal =  kcal
Wątroba z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Szynka gotowana  g  x   kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki z siekanego ciasta z wątróbką
  1. 1. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 0,5 cm.
  2. 2. Okrągłą foremką wycinamy równe krążki.
  3. 3. W połowie z nich mniejszą foremką wycinamy środki.
  4. 4. Powstałe obrączki, za pomocą białka, przylepiamy na całe krążki.
  5. 5. Smarujemy ciastka żółtkiem, przekładamy je na natłuszczona blachę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 200-220°C. Pieczemy na rumiano.
  6. 6. W rondlu rozgrzewamy 4 dkg masła i dusimy na nim wątróbkę.
  7. 7. Słoninę gotujemy przez 10 minut.
  8. 8. Mielimy wątróbkę ze słoniną, przecieramy przez sito i dodajemy sól, pieprz oraz ma­jeranek.
  9. 9. Całość mieszamy i nakładamy w kruche ciastka.
  10. 10. Na rozgrzanej patelni, na maśle dusimy drobno posiekaną cebulę.
  11. 11. Szynkę kroimy w wąskie paski.
  12. 12. Wierzch każdego pasztecika przybieramy szynką i duszona cebulą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.819