Paszteciki z siekanego ciasta z wątróbką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto siekane na paszteciki  g  x   kcal =  kcal
Wątroba z gęsi  g  x  kcal = 0 kcal
Szynka gotowana  g  x   kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki z siekanego ciasta z wątróbką
  1. 1. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 0,5 cm.
  2. 2. Okrągłą foremką wycinamy równe krążki.
  3. 3. W połowie z nich mniejszą foremką wycinamy środki.
  4. 4. Powstałe obrączki, za pomocą białka, przylepiamy na całe krążki.
  5. 5. Smarujemy ciastka żółtkiem, przekładamy je na natłuszczona blachę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 200-220°C. Pieczemy na rumiano.
  6. 6. W rondlu rozgrzewamy 4 dkg masła i dusimy na nim wątróbkę.
  7. 7. Słoninę gotujemy przez 10 minut.
  8. 8. Mielimy wątróbkę ze słoniną, przecieramy przez sito i dodajemy sól, pieprz oraz ma­jeranek.
  9. 9. Całość mieszamy i nakładamy w kruche ciastka.
  10. 10. Na rozgrzanej patelni, na maśle dusimy drobno posiekaną cebulę.
  11. 11. Szynkę kroimy w wąskie paski.
  12. 12. Wierzch każdego pasztecika przybieramy szynką i duszona cebulą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.663