Zupa z dyni na mleku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Makaron  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa z dyni na mleku
  1. 1. Rumienimy bułkę z masłem w rondlu.
  2. 2. Kroimy dynię i dusimy w rondlu z bułką i masłem.
  3. 3. Po chwilowym podduszeniu, przecieramy składniki przez sito i dokładnie mieszamy z mlekiem.
  4. 4. Gotujemy makaron, wkładamy do wazy i zalewamy zupą.
  5. 5. Do smaku doprawiamy solą lub cukrem.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd306073 buy sildenafil
wh0cd673040 cytotec avodart propecia nexium valtrex proventil inhaler for sale buy propecia
wh0cd750037 furosemide atarax for eczema this site order lasix with no prescription arimidex where ...
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.819