Sos orleański

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Korniszony lub pikle  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Kapary  g  x  kcal = 0 kcal
Sardela  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Przyprawy korzenne  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Rosół z ryby  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos orleański
  1. 1. Przygotowujemy zasmażkę z mąki i masła(3dkg), którą zalewamy rosołem.
  2. 2. Dla koloru dodajemy karmel.
  3. 3. Do powstałego sosu dodajemy cukier, sól, przyprawy korzenne, sok z cytryny i wszystko gotujemy.
  4. 4. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę korni­szony, białka, mar­chewkę, oczyszczone sardele oraz ka­pary.
  5. 5. Ponownie wszystko gotujemy.
  6. 6. Przed podaniem na stół dodajemy masło i wszystko dokładnie mieszamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:6.962