Węgorz pieczony

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Węgorz  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Makaron  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Przyprawy korzenne  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Węgorz pieczony
  1. 1. Z włoszczyzny, cebuli i przypraw korzennych gotujemy wywar.
  2. 2. Węgorza kroimy, zalewamy wywarem, solimy, dodajemy wino i gotujemy na wolnym ogniu przez pół godziny.
  3. 3. Mąkę rozcieramy z masłem, rozprowadzamy wywarem z ryby i sokiem z cytryny.
  4. 4. Zaprawę wlewamy pod rybę i dusimy aż mięso zmięknie.
  5. 5. Rybę układamy na półmisku i dodajemy ugotowany wcześniej makaron.
  6. 6. Z masła, mąki i cytryny przygotowujemy sos i zaciągamy go żółtkami.
  7. 7. Rybę polewamy sosem i posypujemy parmezanem.
  8. 8. Zapiekamy w piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.783