Węgorz w galarecie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Raki gotowane  g  x   kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Węgorz  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Węgorz w galarecie
  1. 1. Gotujemy raki. Ugotowane odsączamy.
  2. 2. Do pozostałego wywaru wkładamy pokrojoną włoszczyznę i cebule, odcedzamy wywar do czystego rondla.
  3. 3. Oczyszczonego i pokrojonego w dzwonka węgorza wkładamy do wywaru z warzyw i gotujemy przez około godzinę.
  4. 4. Kiedy ryba zmięknie wyjmujemy ją na talerz, natomiast do pozostałego rosołu wkładamy namoczoną żelatynę i sok z cytryny.
  5. 5. Klarujemy rosół białkiem i dzielimy na dwie części.
  6. 6. Jedną część wlewamy do formy i kiedy zacznie tężeć układamy na wierzchu obrane ze skorup szyjki oraz szczypce rakowe.
  7. 7. Przybieramy zieloną natką pietruszki.
  8. 8. Na środku galarety układamy węgorza i zalewamy pozostałym wywarem i pozostawiamy do stężenia.
  9. 9. Gotową galaretę przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.643