Sos pomidorowy rumiany

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Wino  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos pomidorowy rumiany
  1. 1. Drobno kroimy jarzyny i ce­bulę.
  2. 2. Wkładamy wszystko do rondla dodając łyżeczkę cukru, tymianku i roztarty liść laurowy.
  3. 3. Zalewamy łyżką rosołu i dusimy pod przykrywką aż woda wyparuje.
  4. 4. Podczas gotowania często mieszamy aż jarzyny z cukrem się zarumienią.
  5. 5. Do rondla dorzucamy pokrojone i pozbawione nasion pomidory, dusimy je aż będą miękkie.
  6. 6. Przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki, którą zalewamy rosołem.
  7. 7. Zasmażkę dodajemy do rondla i wszystko mieszamy.
  8. 8. Dodajemy sok z cytryny, wino i przyprawiamy papryką.
  9. 9. Wszystko przecieramy przez gęste sito, w miarę potrzeby dosalamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: alkohol mąka i produkty zbożowe warzywa
Metody przygotowania: Duszenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.666