Galantyna z ryby

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Trufla czarna  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Szczupak pospolity  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Białe Półwytrawne  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Włoszczyzna mrożona  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Galantyna z ryby
  1. 1. Szczupaki skrobiemy i nacieramy solą.
  2. 2. Rozcinamy brzuchy obu ryb i wyjmujemy wnętrzności.
  3. 3. Ostrym nożem delikatnie zdejmujemy skórę, pozostawiając w całości ogon, głowę i płetwy. Skóra musi być cała.
  4. 4. Oczyszczamy sardele.
  5. 5. Cebule obieramy z łupin i drobno kroimy.
  6. 6. Na patelni rozgrzewamy masło, a następnie podsmażamy na nim cebulę.
  7. 7. Do cebuli dodajemy mięso ze szczupaków, całość dusimy pod przykryciem przez 30 minut.
  8. 8. Wyjmujemy ryby i usuwamy z nich ości.
  9. 9. Oczyszczamy trufle.
  10. 10. Do mięsa ze szczupaków dodajemy trufle, sardele, tartą bułkę.
  11. 11. Wszystko dwukrotnie mielimy maszynką do mielenia mięsa.
  12. 12. Dodajemy jaja, doprawiamy wg uznania solą, pieprzem i tartą gałką muszkatołową.
  13. 13. Całość dokładnie mieszamy.
  14. 14. Otrzymaną masą nadziewamy skóry ryb, zaszywamy, zawijamy w czyste ściereczki i sznurujemy.
  15. 15. W dużym garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę, a następnie wrzucamy do niej mrożoną włoszczyznę.
  16. 16. Owinięte w ściereczki ryby wkładamy do wrzącego wywaru. Wlewamy wino.
  17. 17. Gotujemy na małym ogniu przez godzinę.
  18. 18. Odcedzamy ryby, studzimy i rozwijamy ze ściereczek.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: ryby
Metody przygotowania: Duszenie Gotowanie
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.733