Pasztet z ryb we francuskim cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z ryb we francuskim cieście
  1. 1. Oczyszczoną rybę jakiegokolwiek gatunku kroimy w dzwonka i solimy.
  2. 2. W rondlu rozgrzewamy 8 dkg masła, wkładamy do niego rybę i dusimy wolno pod przykryciem. Kawałki ostrożnie obracamy, aby się zrumieniły z każdej strony.
  3. 3. Oddzielnie na maśle dusimy drobno posiekaną cebulę, dodając do niej poszatkowane pieczarki. Du­simy, mieszając często, aby się nie przy­paliły.
  4. 4. Gdy wyparuje woda, dosypujemy mąkę, mieszamy na ogniu. Rozprowadzamy rosołem, gotujemy aż utworzy się zawiesisty sos. Na koniec dodajemy sok z cytryny i pieprz.
  5. 5. Z francuskiego ciasta pieczemy na wy­pukłej pokrywie dwa okrągłe krążki. Jeden z nich układamy wypukłą stroną na półmisku.
  6. 6. Wkładamy w śro­dek pokrojoną w kawałki rybę bez ości.
  7. 7. Sos pie­czarkowy zagęszczamy trzema żółt­kami. Polewamy sosem rybę, przykrywamy dru­gim krążkiem ciasta.
  8. 8. Pieczemy w piekarniku. Podajemy na ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd244674 buy claritin dulcolax femara geriforte calan sr buy prevacid
wh0cd897376 where to buy vermox where to buy prednisone online without a script cymbalta advair
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.846