Pasztet z ryb we francuskim cieście

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ciasto francuskie  g  x   kcal =  kcal
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet z ryb we francuskim cieście
  1. 1. Oczyszczoną rybę jakiegokolwiek gatunku kroimy w dzwonka i solimy.
  2. 2. W rondlu rozgrzewamy 8 dkg masła, wkładamy do niego rybę i dusimy wolno pod przykryciem. Kawałki ostrożnie obracamy, aby się zrumieniły z każdej strony.
  3. 3. Oddzielnie na maśle dusimy drobno posiekaną cebulę, dodając do niej poszatkowane pieczarki. Du­simy, mieszając często, aby się nie przy­paliły.
  4. 4. Gdy wyparuje woda, dosypujemy mąkę, mieszamy na ogniu. Rozprowadzamy rosołem, gotujemy aż utworzy się zawiesisty sos. Na koniec dodajemy sok z cytryny i pieprz.
  5. 5. Z francuskiego ciasta pieczemy na wy­pukłej pokrywie dwa okrągłe krążki. Jeden z nich układamy wypukłą stroną na półmisku.
  6. 6. Wkładamy w śro­dek pokrojoną w kawałki rybę bez ości.
  7. 7. Sos pie­czarkowy zagęszczamy trzema żółt­kami. Polewamy sosem rybę, przykrywamy dru­gim krążkiem ciasta.
  8. 8. Pieczemy w piekarniku. Podajemy na ciepło.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.074