Zupa rakowa przecierana

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Rak  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Kości na wywar  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa rakowa przecierana
  1. 1. Z kości i jarzyn gotujemy rosół. W tym samym czasie gotujemy na gęsto ryż w 1/4 litra wody. Na rosole z warzyw i kości gotujemy raki. Po 10 minutach wyjmujemy je z wody, dzielimy na części, a mięso rozcieramy w moździerzu z ryżem.
  2. 2. Przygotowaną masę dodatkowo przecieramy przez sito przelewając rosołem. Pozostałe skorupki ucieramy na miazgę i przesmażamy na maśle ciągle mieszając. Co jakiś czas podlewamy je rosołem. Gotujemy 1-2 minuty i dokładnie odcedzamy. Czynność powtarzamy aż do zrumienienia skorupek i wytopienia całego tłuszczu.
  3. 3. Tak przygotowane dodajemy do zupy. Całość mieszamy z przetartymi rakami z ryżem i rosołem. Doprawiamy solą i zaciągamy żółtkami rozbitymi w śmietance.
  4. 4. Zupę ponownie przecieramy przez sito i zagotowujemy. Zupa musi mieć klarowną konsystencję. Przygotowane danie podajemy w filiżankach.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
wh0cd282311 crestor tadalis sx
wh0cd227951 cheap cafergot tamoxifen Where To Buy Diflucan bentyl without rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.422