Zupa rakowa przecierana

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Rak  g  x  kcal =  kcal
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal = 0 kcal
Kości na wywar  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa rakowa przecierana
  1. 1. Z kości i jarzyn gotujemy rosół. W tym samym czasie gotujemy na gęsto ryż w 1/4 litra wody. Na rosole z warzyw i kości gotujemy raki. Po 10 minutach wyjmujemy je z wody, dzielimy na części, a mięso rozcieramy w moździerzu z ryżem.
  2. 2. Przygotowaną masę dodatkowo przecieramy przez sito przelewając rosołem. Pozostałe skorupki ucieramy na miazgę i przesmażamy na maśle ciągle mieszając. Co jakiś czas podlewamy je rosołem. Gotujemy 1-2 minuty i dokładnie odcedzamy. Czynność powtarzamy aż do zrumienienia skorupek i wytopienia całego tłuszczu.
  3. 3. Tak przygotowane dodajemy do zupy. Całość mieszamy z przetartymi rakami z ryżem i rosołem. Doprawiamy solą i zaciągamy żółtkami rozbitymi w śmietance.
  4. 4. Zupę ponownie przecieramy przez sito i zagotowujemy. Zupa musi mieć klarowną konsystencję. Przygotowane danie podajemy w filiżankach.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd34267 buy paxil
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.041