Zrazy rybne po żydowsku

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryba  g  x  kcal = 0 kcal
Włoszczyzna  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Kasza manna  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zrazy rybne po żydowsku
  1. 1. Z oczyszczonych ryb usuwamy ości, pęcherze, płetwy, głowy, mleczko i ikrę.
  2. 2. Mięso gotujemy z jarzynami i przyprawami.
  3. 3. Ugotowaną rybę wyjmujemy z wywaru, osączamy i kroimy na kawałki.
  4. 4. Cebulę (10dkg) drobno siekamy.
  5. 5. Rybę, cebulę, białko jaja i kaszę manną mieszamy.
  6. 6. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
  7. 7. Formujemy zrazy i obtaczamy je w mące.
  8. 8. Z włoszczyzny, pozostałej cebuli i pozostałych części ryb (głowa, skrzela) gotujemy wywar.
  9. 9. Do wywaru wkładamy pojedynczo zrazy i gotujemy przez 30 - 35 minut.
  10. 10. Warzywa z wywaru, w którym gotowały się ryby przecieramy przez sito i dodajemy wywar, aby sos nie był zbyt gęsty.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka kasza mąka i produkty zbożowe ryby warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.765